Gică Hagi, despre relația cu Denis Alibec: „Nu juca așa bine dacă nu exista o chimie între noi!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 01 februarie 2023, ora 10:52,
Denis Alibec
Denis Alibec

Gică Hagi a vorbit recent despre relația pe care o are cu elevul său, Denis Alibec. Atacantul are un sezon foarte bun de când a sosit la Farul în vara anului trecut.

Mai exact, Hagi a declarat că vârful de 32 de ani nu ar fi dat acest randament dacă relația dintre cei doi nu era una excelentă. Iată ce a spus despre Alibec.

„Nu juca așa bine dacă nu exista o chimie între noi!”

„Mai degrabă speram să mă întrebi cum am făcut ca Alibec să joace așa bine.

Eu am un raport direct cu jucătorii. Dacă am ceva să îi spun care nu e de bine, îi spun (n.r. – lui Alibec). Dacă știu cum să-l fac mai bun, îi spun. Alibec nu putea să joace așa de bine, să facă diferența, dacă nu exista o chimie între noi.

Ca manager, trebuie să lucrezi mental cu jucătorul, cu un jucător ca Alibec trebuie să știi să vorbești cu el individual, să-l faci să se simtă foarte bun, un campion, iar așa o să dea maximum.

Am vorbit cu el, am avut niște ședințe pentru a fi Alibec care trebuie. Trebuie să se gândească numai la el, nu la altcineva. Și să joace pentru echipă, să intre în tactica ei, și atunci va fi fenomenal.

Alibec era fericit după meci. Nu uitați, a spus că a jucat cu niște copii în atac și a făcut-o foarte bine”, a declarat Gică Hagi, pentru Digi Sport.

gica hagidenis alibec