Gică Hagi știe dacă Edi Iordănescu ar trebui să continue la națională: ”Eu sunt antrenor, chiar dacă sunt și acționar la Farul!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 26 septembrie 2022, ora 23:37,
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Iordănescu este contestat la națională. Gică Hagi a fost întrebat dacă selecționerul ar mai trebui să continue la cârma României.

”Nu mă întrebați pe mine, astea nu sunt întrebări pentru mine. Eu sunt antrenor, manager, nu pot să răspund la asta. Eu sunt antrenor, chiar dacă sunt și acționar la Farul nu îmi place partea administrativă.

Nu eu pun pe cineva sau scot pe cineva, eu nu am rolul ăsta deocamdată. Nu știu, nu am ce să spun”, a spus Gică Hagi.

Ce a spus Hagi despre națională

”Trebuie să construim un grup, o echipă competitivă. Momentul e greu, trebuie să acceptăm realitatea. Eu cred că trebuie să fie creată o echipă competitivă, care să ajungă să aibă rezultate. Depinde de mulți factori, dacă ar fi simplu ar face-o toți. E foarte greu acum, fotbalul românesc e într-o zonă dificilă.

Poate nu o să fiu pe placul tuturor, dar eu cred că există care au calitate care poate fi mare. Există jucători foarte talentați, cu potențial enorm, doar că trebuie să știi să-i vezi cine sunt, care sunt.

Pe mine mă interesează să avem o echipă bună, care să facă rezultate pe viitor. Mie-mi place să vorbesc pe termen mediu și lung, așa ar trebui să lucrăm, să construim o echipă puternică. Eu cred că România are potențial enorm, e imposibil să nu existe 22 de jucători care să ajungă la un moment dat să concureze cu cei mai buni.

Mi-e imposibil să cred că nu există acest lucru, nu poate nimeni să-mi spună că nu există, dar e o muncă grea de a-i alege pe cei care vor și pot. Contează jucătorul, contează selecția, apoi tactica o face antrenorul.

Există o presiune, nu putem să o ocolim. Presiunea care e? Să fii cel mai bun, să câștigi meci de meci. Cine nu rezistă să stea acasă”, a spus Gică Hagi.

 

 

 

hagiromaniaiordănescu