Gică Popescu a plecat să vadă naționala mică. „Sperăm să fie debutul unei generații de platină!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 17 iunie 2019, ora 12:16,
hagi-popescu
hagi-popescu

Gică Popescu a plecat pentru a asista la meciurile României de la Euro U21. Fostul căpitan al naționalei a trimis mesaje încurajatoare despre generația lui Ionuț Radu și Ianis Hagi. 

România are parte de o grupă extrem de dificlă, cu Anglia, Franța și Croația.

Ar fi extraordinar dacă am putea merge mai departe. Este o oportunitate fantastică, nu cred că naționala mică a avut vreodată un lot așa valoros, cu fotbaliști care să joace la echipe așa de importante. I-am văzut foarte încrezători pe băieți, deși nu avem o grupă ușoară. Eu sper să treacă de grupe, este foarte important meciul de debut. Naționala de tineret are capacitatea să meargă mai departe din această grupă. Este o oportunitate pe care lotul extraordinar al lui Mirel Rădoi nu trebuie să o piardă”, a spus Gică Popescu, potrivit Digisport.

Fostul căpitan al naționalei României a explicat avantajul pe care îl au jucătorii care au evoluat și la naționala mare.

Mulți dintre ei fac parte și din naționala mare și au jucat și acolo. Nouă dintre jucătorii naționalei mari sunt jucători de la tineret. În momentul în care joacă la echipa mare, totul pare mai simplu atunci când se întorc la echipa U21. Cred că suntem într-o poziție foarte bună, pe care băieții o vor fructifica.

M-aș bucura să fie peste generația noastră, dar deocamdată nu au realizat nimic. Sperăm să fie măcar debutul unei generații de platină„, a mai declarat Gigă Popescu.

România începe drumul la Euro 2019 mâine, de la ora 19.30, contra Croației.

nationalagica popescu