Gică Popescu, despre contraperformanța României: ”Mi-e imposibil de digerat”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat duminică, 13 iunie 2021, ora 19:46,
gică popescu
gică popescu

Naționala României a ratat din nou prezența la un turneu final, chiar dacă găzduiește pentru prima dată unul.

 

Sub comanda lui Mirel Rădoi, prima reprezentativă nu se regăsește și înregistrează recorduri negative. România a ajuns pentru prima oară la patru înfrângeri consecutive, pierde dueluri cu adversari care nu au învins-o niciodată, precum Georgia, scor 1-2, sau Armenia, scor 2-3.

Gică Popescu, fostul mare component de bază al ”Generației de Aur”, a vorbit și el despre ultimele rezultate ale României. Absența naționalei de la EURO 2020 și începutul lamentabil din campania de calificare pentru CM din Qatar reprezintă motive de îngrijorare pentru fostul căpitan de la Barcelona în ceea ce privește selecționata condusă de Mirel Rădoi.

 

”Atâta timp cât nu suntem prezenți la Euro, mi-e indiferent cine va câștiga. Din păcate, nu suntem aici, am pierdut această ocazie, sperăm să ajungem la următoarea ediție. Cred că este pentru prima oară când pierdem patru meciuri la rând. Să ne bată Georgia, să ne bată Armenia… mi-e aproape imposibil de digerat, nu credeam vreodată așa ceva. Va fi din ce în ce mai greu să ne calificăm”, a declarat fostul internațional, conform ProSport.

Gică Popescu a vorbit și despre momentul dramatic prin care a trecut Eriksen în partida Danemarcei cu Finlanda. De asemeneam, acesta a declarat și că abia așteaptă primul meci de la turneul final găzduit de Arena Națională, acolo unde vremea capricioasă le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor.

 

Putea să se întâmple în orice competiție, în orice campionat. Trebuie să ne bucurăm că jucătorul este ok și și-a revenit. De trei ani și jumătate aștept acest moment. Suntem pregătiți 100% pentru a primi oaspeții care vor veni la București. Sper să ne bucurăm de un fotbal de calitate, chiar dacă vor fi puțini spectatori în tribune, doar 25% din capacitate. A fost o ploaie torențială sâmbătă, dar sunt convins că azi gazonul va arăta foarte bine”, a mai spus Gică Popescu.

 

CITEȘTE ȘI –>> DAN PETRESCU, VEHEMENT LA ADRESA NAȚIONALEI: ”E TRAGIC. DOAR NOI NU SUNTEM”

euro 2020arena nationalagica popescurealitateaechipa nationala