Gică Popescu, reacție în scandalul Hagi-Iordănescu

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 24 martie 2023, ora 13:03,
Gică Popescu
Gică Popescu

Gică Popescu (55 de ani), președintele de la Farul, consideră că Ianis Hagi a primit o lovitură din punct de vedere moral din partea lui Edi Iordănescu.

„Trebuie să ne așteptăm la șase puncte, nimic altceva! Dacă vreunuia dintre jucătorii convocați la echipa națională îi este teamă de Andorra, nu merită să îmbrace tricoul. Refuz să cred că echipa națională a ajuns atât de jos încât să ne fie frică de Andorra. Cred că vor fi șase puncte, fără să primim gol.

E decizia selecționerului, dar cred că din punct de vedere moral ar fi fost bine să fie în preajma echipei naționale (n.r. – Ianis Hagi). E un jucător apreciat de toți colegii săi, ar fi putut să transmită energie pozitivă.

Important pentru Ianis este să joace cât mai multe minute, să fie sănătos. Sunt convins că în viitorul foarte apropiat va fi din nou un jucător foarte important pentru echipa națională.

Am 115 meciuri la echipa națională. Când antrenorul te cheamă, după o perioadă de un an, îți arată că ești important. Înseamnă mult pentru moralul unui jucător.

Ianis a trecut prin atât de multe încercări, este o persoană atât de pozitivă și de bună încât sunt convins că va trece fără probleme peste acest episod. Eu zic că vorbim prea mult.

Eu sper la locul 1 în grupă, refuz să cred că Elveția poate să fie înaintea echipei noastre. Istoria ne obligă să ne uităm la primul loc. Dacă jucătorii nu pot face față unei astfel de presiuni, mai bine să stea acasă”, a spus Gică Popescu, pe aeroportul Otopeni.

edi iordanescugica hagigica popescu