Gigi Becali a ajuns pe CNN! Intră la Comisia de disciplină și în atenția UEFA după ultimele declarații

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 21 decembrie 2018, ora 14:31,
gigi-becali-fcsb
gigi-becali-fcsb

Becali a anunțat că se va retrage din fotbal și a avut comentarii sexiste, discutând despre posibilitatea ca UEFA să oblige cluburile să aibă secție de fotbal feminin. 

„Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am și eu păcatele mele. Dar lucruri nefirești nu fac. Nu! Asta e aliniere la ideile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal.

Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul și fotbalul le schimonosesc pe femei„, a spus  Gigi Becali la Pro X.

Pentru aceste declarații, Gigi Becali ajunge la Comisia de disciplină. FCSB ar putea fi amendată și chiar depunctată, chiar dacă Becali nu are funcții la clubul roș-albastru.

Afirmațiile lui Becali au ajuns și la urechile celor de la UEFA.

E deplorabil, vom avea toleranță zero! Lupta pentru a elimina discriminarea, intoleranţa şi rasismul din fotbal este o prioritate majoră pentru organizaţia noastră. UEFA consideră că puterea fotbalului poate fi folosită pentru a elimina probleme precum rasismul, homofobia, discriminarea împotriva minorităţilor etnice şi instituţionale precum slaba reprezentare a femeilor şi lipsa diversităţii„, au declarat reprezentanți ai UEFA pentru CNN, potrivit gsp.ro.

fcsbgigi becali cnnfotbal feminin