Guvernul a alocat încă 5 milioane de euro pentru lucrări la un stadion!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 13 septembrie 2018, ora 19:48,
stadion-pandurii
stadion-pandurii

Guvernul României a aprobat suplimentarea fondurilor pentru finalizarea stadionului din Târgu-Jiu. Deși arena trebuia să fie inaugurată în vara anului trecut, încă 5 milioane de euro vor fi alocate pentru lucrări suplimentare. 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat că valoarea totală a acestor lucrări, care au o durată de 4 luni, este de 23,30 de milioane de lei.

Conform situației actuale, pentru a îndeplini condițiile de funcționare, este nevoie de:

  • realizarea unor ecrane de protecție la foc cu o lățime de minimum 4 metri, pe toată înălțimea intersecției;
  • construirea unor rețele de colectare din incinta amplasamentului predat, urmând ca Primăria Târgu Jiu să realizeze bazinul de retenție, pompele şi separatorul de hidrocarburi, conform reglementărilor în vigoare;
  • lucrări pentru adaptarea pistei de atletism, în scopul omologării acesteia;
  • alte lucrări care nu au fost cuprinse în proiectul inițial privind alimentarea cu energie electrică, extinderea rețelelor exterioare de alimentare cu apă și canalizare, refacerea rețelei de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră și rețeaua de canalizare pluvială„, se arată într-un comunicat.

Teoretic, în luna noiembrie ar fi trebuit să aibă loc inaugurarea stadionului din Târgu-Jiu, care are 12.500 de locuri. În prezent, Pandurii evoluează pe un teren sintetic amenajat în imediata apropiere a noii arene.

Stadionul Municipal – Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu a intrat în procesul de demolare în 2015, iar noua arenă a costat peste 22 de milioane de euro.

guvernconstructiestadiontargu jiulucrari