Guvernul crește taxele pe contractele fotbaliștilor. Ce plan de urgență a pregătit LPF

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 15:20,
LPF
LPF

Guvernul va crește taxele pe contractele fotbaliștilor și a sportivilor în general. Măsura ar urma să afecteze Superliga, iar LPF apelează la un plan de urgență.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a făcut un anunţ în care a precizat că măsura luată de Guvernul României va deteriora activitatea cluburilor profesioniste de fotbal din România iar planul LPF este să comunice cu reprezentaţii FRF, cât şi cu Guvernul României.

„Decizia noii impozitări a salariilor din sport, care se duce undeva la 30 la sută, este una care va afecta în mod grav fotbalul românesc.

Gândeşte-te că e aproape o triplare a datoriilor către Stat. Într-o activitate cum e cea de la un club de fotbal, cele mai mari cheltuieli le reprezintă salariile.

Avem echipe cu bugete mai mici, dar care au salarii de 1,5 milioane de euro. Pentru ele, automat dispar 300.000 de euro.

La cele mai mari, unde salariile ating 3 sau 4 milioane de euro, afectarea este între 600 şi 800 de mii de euro! E imens!

Nu poţi lua astfel de măsuri peste noapte, fără să le anticipezi. Fără să vii să întrebi oamenii din acel domeniu, fără să îi previi cu un an sau doi înainte.

O să discut şi cu secretarul general al FRF şi vom încerca să discutăm apoi cu cei din Guvern. Sunt afectate şi handbalul, şi baschetul.  Peste tot unde există salarii mai bunicele.

Vom fi traşi în jos faţă de toate celelalte cluburi de fotbal din zonă, care acum au bugete comparabile sau puţin mai bune”, a declarat Justin Ştefan pentru ProSport.

frfguvernul romanieiLPF