Halep a luat energie de la spectatorii români! „De aceea am putut să lupt până la final”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 21 aprilie 2019, ora 16:36,
Halep-Garcia
Halep-Garcia

Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia după un meci fabulos la Rouen, care a durat trei ore. România conduce Franța cu 2-1 în semifinalele Fed Cup! Halep a declarat că atmosfera superbă creată de către spectatorii români a încărcat-o cu energie și i-a dat putere să lupte până la ultimul punct.

Halep (locul 2 WTA) a trecut de Garcia (locul 21 WTA) cu 6-7 (6), 6-3, 6-4. În setul decisiv, Simona nu a cedat niciodată serviciul.

Știam că va fi mai dificil azi, pentru că ea joacă acasă, energia a fost de partea ei. Dar eu m-am simțit ca acasă, de aceea am putut să lupt până la final. Am câștigat acest meci pentru oamenii care au venit să mă susțină.

Garcia a jucat foarte bine la început, a lovit mingea foarte rapid și puternic. Eu am fost puțin mai lentă, dar ulterior am încercat să fiu mai relaxată, să lupt și să țip puțin, pentru a face rost de energie. În ultimii doi-trei ani, am învățat cum să lupt până la sfârșit și am știut că acest meci se va încheia în favoarea mea, dacă voi continua să lupt.

Mă doare puțin șoldul, am căzut la un moment dat. Dar sper să-mi revin rapid și să nu mai fie nevoie să jucăm meciul de dublu. Sunt pregătită pentru orice„, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Urmează meciul 4 al confruntării Franța – România: Pauline Parmentier (locul 53 WTA) – Irina Begu (83 WTA).

frantaCaroline Garciafed cupromaniagarciaHalepsimona haleprouensemifinale