„Il Luce” este optimist înainte de meciurile primei reprezentative: „În fotbal este posibil orice!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 22 martie 2021, ora 13:35,
mircea-lucescu

România se află la doar câteva zile distanță față de primele meciuri din acest an, partide care vor marca debutul în campania de calificare pentru Mondialul din 2022!

Prima reprezentativă condusă de Mirel Rădoi este gata de duelurile de foc din preliminariile CM 2022, iar partida contra Macedoniei de Nord, programată pe 25 martie, va deschide balul din acest an. Pentru „tricolori” urmează mai apoi marea confruntare cu Germania, pe data de 28 martie și mai apoi duelul cu Armenia, din 31 martie.

Fostul selecționer al echipei naționale a României, Mircea Lucescu (75 de ani), a vorbit despre situația din momentul de față de la lotul național și este de părere că „tricolorii” trebuie să fie încrezători și să trateze fiecare partidă cu maximum de motivație. Ulterior, „Il Luce” a mărturisit însă că absența lui Mirel Rădoi, infectat cu COVID-19, va însemna foarte mult pentru jucătorii români.

„Toate țările joacă în aceleași condiții, și națională Ucrainei joacă 3 meciuri pe săptămâna. Sigur că e foarte greu, mai ales vin după atâtea meciuri de campionat, care de asemenea s-au jucat la interval de 3 zile, vorbesc de cei care au avut și competiții europene. Pentru națională României sunt meciuri foarte grele, importante. Sper că băieții să înțeleagă ce se așteaptă de la ei în perioada asta și sper să facă rezultate.

Citește și Un fotbalist din Liga 1, interzis la naționala României! Motivul pentru care Rădoi nu vrea să mai audă de el

(n.r. despre absența lui Rădoi) E foarte greu, e ca o orchestra fără dirijor. Nu e simplu deloc, eu știu ce înseamnă să nu poți să fii lângă echipa. Va fi greu, nu știu cine îl înlocuiește, ce soluții vor găsi.

Trebuie să luptăm, toată lumea trebuie să lupte, toată lumea trebuie să fie angajată în acest obiectiv foarte important. O calificare, o participare la un Campionat Mondial înseamnă enorm pentru toată lumea.

Poate va aduceți aminte de un rezultat împotriva Germaniei, un 5-1 pe Giulești când Germania era foarte mare. În fotbal totul e posibil. Sunt meciuri foarte grele toate, toate țările sunt pregătite pentru a participa la un turneu final. Nu cunosc nici potențialul adversarilor, nici al echipei noastre.”, a spus Mircea Lucescu, la revenirea pentru câteva zile în țară.

Citește și Cine ar trebui să fie alesul lui Mirel Rădoi pentru poarta naționalei: “Este o situație inedită!”

echipa nationalapreliminarii CM 2022mircea lucescurealitateadeclaratii
nicușor-dan-primarul-capitalei-1

Mesajul lui Nicuşor Dan, după primul meci de la EURO 2020: „E o bucurie pentru Bucureşti”

Catelusa Zitza

Zitza a ghicit rezultatul meciului Italia – Turcia! Oracolul din Bucureşti a prezis şi câştigătoarea EURO 2020