„Il Luce”, impresionat de legendarul Diego Maradona: „Erai fericit doar să fii în preajma sa!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 26 noiembrie 2020, ora 15:39,
Mircea-Lucescu

Dispariția lui Diego Armando Maradona a lăsat un gol imens în inimile tuturor iubitorilor de fotbal, iar Argentina este în aceste momente distrusă de pierderea idolului ei!

Antrenorul român al celor de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (75 de ani), a vorbit despre pierderea unuia dintre cei mai mari fotbaliști al tuturor timpurilor. „Il Luce” l-a întâlnit de patru ori în cariera sa de antrenor pe Diego Maradona și a mărturisit că a rămas pur și simplu fără cuvinte când a văzut că toți ceilalți fotbaliști îl priveau ca pe un zeu pe argentinian.

În acea perioadă, din cauza popularității sale incredibile, da, din cauza, nu datorită, pentru că era pur și simplu sufocat în Napoli, îi era aproape imposibil să iasă din casă. De multe ori, se antrena acasă, în curte, cu propriul preparator fizic. Și se pregătea, pentru că altfel nu putea juca la acel nivel. 

Contra noastră, venea direct de acasă la stadion și a întârziat puțin. Toți coechipierii îl așteptau. Când l-au văzut pe culoar, le puteai citi din ochi ce simțeau pentru el. Îl divinizau. Am stat și l-am urmărit în acele momente, de pregătirea înaintea jocului. 

Eram foarte curios, îl analizam, voiam să-i descopăr starea de spirit ca să le mai dau câteva sfaturi băieților mei. M-a impresionat personalitatea lui. Ce putea să le transmită colegilor din câteva cuvinte sau uneori numai din privire!”a declarat Mircea Lucescu pentru GSP.

Citește și A sosit raportul preliminar, în urma autopsiei lui Maradona! Care este cauza decesului marelui “El Diez”

Ulterior, Mircea Lucescu a mărturisit că Diego Maradona a fost o personalitate specială prin absolut tot ce făcea, dar crede că imaginea sa a fost oarecum pătată din cauza evenimentelor mai puțin reușite din viața sa.

Poate ar fi fost bine pentru generațiile următoare ca Maradona să lase numai amintiri extraordinare. Dar, astfel, nu ar mai fi fost el, Diego. Care a trăit viața cu absolut toate clipele ei, chiar și cu cele rele. A vrut să ia totul de la viață, să o trăiască la intensitate maximă, uneori dincolo de limitele ei. 

Atrăgea atenția oamenilor și nu doar pentru talent, pentru joc, pentru fotbal. Avea un magnetism special în el, nici nu era nevoie să-i vorbești, erai fericit doar să fii în preajma sa. Era atât de popular pentru că făcea totul altfel. Și ca antrenor, și ca invitat la televiziune. Toată lumea îl dorea datorită atracției lui deosebite, ceea ce nu s-a mai întâmplat cu nimeni în fotbal. Nici cu Pelé, nici cu Eusebio, nici cu Cruyff!”, a mai spun „Il Luce”.

Citește și Propunere șoc după decesul lui Maradona: “Să se retragă numărul 10 pentru toate echipele!”

realitateadeclaratiimaradonamircea lucescu
SS Lazio v Cagliari Calcio, Serie A, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy – 07 Feb 2021

Răzvan Marin, dorit cu insistență de Olympique Lyon! Francezii au făcut prima ofertă pentru român

Petra Selmeci

Trecutul incredibil al antrenoarei unei finaliste la Roland Garros, scos la iveală