SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Ilie Dumitrescu iese la atac: „Îmi este silă, ăsta este cuvântul!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat marți, 05 ianuarie 2021, ora 02:15,

Ilie Dumitrescu a luat atitudine cu privire la o problemă veche de ani de zile în fotbalul românesc! Fostul internaţional este deranjat de felul în care comisia de specialitate îi tratează pe jucătorii faţă de care cluburile nu îşi respectă obligaţiile financiare.

Dumitrescu nu poate să conceapă de ce este atât de anevoios procesul prin care un jucător este declarat liber chiar dacă nu a mai fost plătit luni întregi conform contractului.

”În loc să apere interesul jucătorilor care pot să facă grevă, aceste comisii au alt rol, nu e ca în alte țări. Acolo sunt antrenori care sunt platiți la zi, de exemplu Pochettino după ce s-a despărțit de Tottenham.

Acolo nu se ajunge la comisii cum e la noi, rămâi și jucător liber și îți plătește clubul și contractul.

Ce face comisia asta de la noi? Din cine este alcătuită? Sunt juriști sau ce sunt? Adică ce hârtie trebuie să mai aduci în plus?

Îmi este silă, ăsta este cuvântul. Îmi este silă de ce se întâmplă la comisiile astea. Păi cum poți să-ți bați joc de jucători? Apropo și de speța lui Balint la Timișoara, a stat nu știu câte luni.

Păi stai puțin, nu ești plătit 60 de zile. Cât trebuie să mai aștepți ca să devii jucător liber? Mă gândesc la jucătorii ăștia de la Dinamo. Băieții ăștia nu sunt plătiți din august. Ce dovadă le-ar mai trebui celor din comisia asta? Noi vorbim de o speță simplă. E vorba de 60 de zile și devii liber” – a fost părerea lui Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Revolta lui Ilie Dumitrescu a fost alimentată de situaţia jucătorilor de la Dinamo. Dacă stranierii au posibilitatea de a se adresa direct către FIFA, jucătorii români trebuie să aştepte o perioadă mai lungă până la un verdict al Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor.

comisiiromanialiberi de contractcontractilie dumitrescudinamojucători neplătiţi