Inaki Williams (Athletic Bilbao) a jucat timp de doi ani cu o bucată de sticlă în talpă

Articol de Dan Istratie - Publicat sâmbătă, 25 mai 2024, ora 17:27,
willliams
willliams

 

Antrenorul echipei Athletic Bilbao, Ernesto Valverde, a dezvăluit, vineri, că atacantul Inaki Williams a jucat timp de doi ani cu o bucată de sticlă în picior. Jucătorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale marţi.

Inaki WIlliams s-a accidentat în timp ce se afla în vacanţă în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, în sezonul 2022-2023, el doborâse numărul de meciuri jucate consecutiv în La Liga, cu 251 de apariţii consecutive – şase ani şi jumătate fără să rateze vreun meci.

„Inaki Williams a doborât un record de meciuri consecutive şi a câştigat o Cupă a Spaniei în timp ce avea o bucată de sticlă de doi centimetri în talpa piciorului. Este incredibil, dar aşa stau lucrurile”, a declarat vineri antrenorul său, Ernesto Valverde.

Inaki Williams şi-a scos singur bucata de sticlă, dar cicatricea a continuat să doară. Un RMN efectuat în aprilie a arătat că jucătorul avea încă o bucată de sticlă înfiptă în talpa piciorului. „Doctorul şi cu mine am început să râdem pentru că nu ne venea să credem”, a declarat Valverde, care a avut permisiunea jucătorului de a povesti această întâmplare incredibilă.

În ciuda disconfortului său, Inaki Williams a jucat 39 de meciuri în toate competiţiile pentru clubul său în acest sezon, marcând de 14 ori şi oferind cinci pase de gol.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani este sub contract până în 2028.