Încă o gafă a lui Eduard Novak! Cum a explicat ministrul absența de la sosirea canotorilor de la CE

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 16 august 2022, ora 14:43,
„Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens”, a argumentat ministrul Sportului, Eduard Novak
„Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens”, a argumentat ministrul Sportului, Eduard Novak

Lotul de canotaj al României a ajuns în țară după ce a cucerit cinci medalii de aur și trei de bronz la CE de la Munchen, dar niciun oficial al Ministerului Sportului nu a fost de față.

Ministerul Sportului nu a fost invitat”, este scuza oferită de Eduard Novak

Pentru a mai salva aparențele, ministrul Sportului, Eduard Novak, a explicat absența prin faptul că instituția pe care o conduce nu a fost invitată la eveniment.

Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa.

Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.

Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, afirmă ministrul, într-o postare pe Facebook.

Aceste momente de glorie sunt deturnate”, este regretul lui Eduard Novak

Ulterior, ministrul a anunțat că va crește bugetul Federației Române de Canotaj cu peste 50 %. „Am tot respectul pentru canotaj, este unul dintre sporturile cu cea mai constantă şi îndelungată tradiţie în performanţă.

Aprecierea corectă a rezultatelor deja obţinute, dar şi a potenţialulul pe care acest sport îl are, au făcut ca Ministerul Sportului să crească în acest an bugetul alocat Federaţiei Române de Canotaj cu peste 50%.

Toate solicitările către minister au fost aprobate, am manifestat deschidere şi susţinere, tocmai pentru că respectăm valoarea şi competenţa. Rezultatele de la Munchen sunt istorice, cu adevărat

Este regretabil că aceste momente de glorie, la care sportivii au dreptul şi de care ar trebui să se bucure din plin, sunt deturnate pe un fond care nu are nimic de-a face cu performanţa sau cu realitatea, cu esenţa sportului sau a succesului”, a mai precizat oficialul.

9 din cele 11 echipaje ale României prezente la CE de la Munchen au concurat în finale

Cei 35 de sportivi prezenți la Campionatul European de la Munchen au fost primiți, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de conducerea FR de Canotaj, rude, prieteni şi cunoscuţi.

Cele cinci titluri continentale au fost câştigate la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), simplu vâsle, categorie uşoară (Ionela Cozmiuc) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu).

Medaliile de bronz au fost câștigate la la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

România a participat la competiţie cu 35 de sportivi, 9 din cele 11 echipaje participând în finalele pentru medalii.

canotajministerul sportuluiEduard Novak