Insolvenţa nu e soluţia! Suma fabuloasă pe care Dinamo trebuie să le-o achite foştilor jucători

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 22 iunie 2021, ora 18:07,
Suporteri Dinamo
Suporteri Dinamo

Dinamo are parte de cea mai neagră perioadă din istoria sa, după ce clubul din Ştefan cel Mare a fost preluat în acte de către spaniolul Pablo Cortacero.

După ce ibericul nu a mai venit cu niciun ban, de situaţia echipei Dinamo s-au ocupat fanii acţionari, prin intermediul programului DDB, însă lucrurile nu şi-au revenit la normal nici acum. Speranţa lor este acum să vândă jucători pentru a mai redresa situaţia clubului, iar cei mai căutaţi sunt Paul Anton şi Deian Sorescu.

Pe lângă vânzarea de jucători, Dinamo trebuie să le achite foştilor fotbalişti de la club o sumă fabuloasă. Nu mai puţin de 1.350.000 de euro trebuie să le plătească Dinamo spaniolilor Borja Valle, Rene Roman Hinojo şi Isma Lopez, potrivit celor de la ProSport.

Dacă formaţia din Ştefan cel Mare nu va reuşi să achite suma către jucătorii care au câştigat acest drept la FIFA, Dinamo va ajunge să fie depunctată din 30 în 30 de zile. Deşi dinamoviştii anunţă intrarea în insolvenţă, datoriile către spanioli nu vor dispărea, întrucât FIFA protejează fotbaliştii străini.

Astfel, Dinamo va fi obligată în continuare să achite restanţele către Borja Valle, Isma Lopez şi Rene Hinojo. Datoriile îngheaţă în momentul intrării în insolvenţă, dar aceastea reapar în momentul în care Dinamo ar ieşi din această situaţie pentru a doua oară.

În acest moment, Dinamo are interdicţie la transferuri, indiferent că jucătorii vin pe bani sau din postura de fotbalişti liberi de contract. Oficialii clubului au anunţat că vor ataca decizia FIFA la TAS.

Citeşte şi DINAMO SE PREGĂTEȘTE DE INSOLVENȚĂ! PLANUL CONDUCERII CLUBULUI DIN ȘTEFAN CEL MARE

datoriiTASinsolventafifarealitateadinamo