Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre Ianis Stoica: ”A avut și un salariu mai mare decât la FCSB!

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 07 februarie 2024, ora 20:15,
Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Ianis Stoica a fost împrumutat de FCSB la U Cluj la începutul acestui sezon.

Atacantul a avut evoluții foarte bune în tricoul „Șepcilor Roșii”, însă relația dintre jucător și clubul ardelean s-a stricat în perioada de iarnă.

Recent, Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre Ianis Stoica.

”Se pun niște clauze, te pui de acord, semnezi niște înțelegeri și trebuie să le respecți. Tot ce s-a întâmplat cu Ianis nu mi se pare normal. Eu aveam un junior titular și a trebuit să găsesc alte variante, cu o săptămână înainte. Nu mi s-a părut firesc și normal. Acest club i-a dat tot ce avea el nevoie. Încredere, l-am pregătit, el a crescut foarte mult, a devenit un jucător important.

Să nu uităm evoluțiile lui foarte modeste, faptul că a fost foarte mult contestat, iar după momentul în care am preluat eu, acest jucător a crescut foarte mult. Nu datorită mie, datorită grupului. Dar i-am dat încredere, am vorbit foarte mult cu el, l-am ajutat să-și revină și din punct de vedere mental și mă trezesc cu o săptămână înainte că el nu mai vrea să continue la U Cluj.

Clubul l-a respectat foarte mult, a avut și un salariu mai mare decât la FCSB, un club cu alte pretenții. Aici nu vreau să tragă niște concluzii cineva că de fapt noi suntem vinovați, că nu i s-au dat nu știu ce sume lui Ianis. Nu există. A fost plătit mai mult decât a fost plătit la FCSB.

Noi l-am respectat și el a crescut foarte mult la U Cluj. În acele condiții în care de multe ori n-ar fi trebuit să joace, pentru că a jucat foarte modest. Asta este realitatea, ați văzut și dumneavoastră. După care, încet, el a început să se transforme. Pentru că și implicarea lui a fost alta, dar noi am stat tot timpul lângă el să-l ajutăm”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

 

ioan ovidiu sabauIanis Stoicau cluj