Ion Ţiriac a dat în judecată ATP! Cum s-a ajuns la această situaţie

Articol de Mihai Cristian - Publicat sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 13:13,
Ion Țiriac/Sursa foto: Credit: Jacovides-Moreau/Bestimage Celebs, Profimedia Images
Ion Țiriac/Sursa foto: Credit: Jacovides-Moreau/Bestimage Celebs, Profimedia Images

Ion Ţiriac, fost tenismen român, a dat în judecată Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP), din cauza încălcării în mod repetat a acordului pe care cele două părţi le aveau în privinţa turneului de la Madrid.

Fostul jucător de tenis şi actual om de afaceri a intentat procesul la un tribunal din Delaware, SUA, în care îşi exprimă nemulţumirile faţă de ATP.

Ion Ţiriac nu este de acord cu faptul că ATP a permis desfăşurarea altor turnee de tenis în acelaşi timp când are loc şi competiţia de la Madrid Open. 

Astfel, în condiţiile date, Ţiriac este obligat să plătească premii mult prea mari raportate la distribuţia de care are parez turneul din Spania.

Turneul Madrid Open s-a desfăşoară în perioada 30 aprilie – 9 mai. Pentru că în aceeaşi perioadă s-au mai disputat şi turneele de la Munchen (26 aprilie – 2 mai) și Estoril (26 aprilie – 2 mai), mai mulţi jucători renumiţi ar fi decis să nu mai vină la competiţia patronată de Ion Ţiriac. Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) sau Roger Federer (Elveția, 9 ATP) au lipit de la turneul lui Ţiriac.

3,22 milioane de euro a fost fondul total de premiere al turneului de la Madrid în acest an.

Ion Țiriac. Foto: Profimedia

Citeşte şi SCENARIU APOCALIPTIC ANUNȚAT DE ION ȚIRIAC: „CINE CREDE CĂ S-A TERMINAT CU PANDEMIA SE ÎNŞALĂ”. CÂT VA MAI DURA

ion țiriactenisrealitateamadrid openjudecataatp