Ionuț Stroe, veste bună pentru suporteri! Ministrul a anunțat cum se va face accesul pe stadioane

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 11 septembrie 2020, ora 20:30,
fani dinamo si u cluj

Ministrul Ionuț Stroe a reiterat în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc la Iași, ceea ce declarase în premieră pentru Realitatea Sportivă în urmă cu aproximativ o săptămână.

Potrivit spuselor ministrului, în momentul de față, la nivel ministerial se lucrează la un plan pentru redeschiderea stadioanelor.

„Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul în care se pot organiza aceste competiții, de momentul de sosire la stadion și de momentul de plecare de la stadion după ce s-a terminat evenimentul. Stadioanele sunt zone cu risc epidemiologic ridicat, sunt de mii de oameni adunați acolo în același timp. Crește enorm riscul. DSP-ul și Ministerul Sănătății ne ajută în elaborarea acestor norme.

Modalitatea de a așeza publicul este extrem de ușoară, pe baza unei rezervări online. Exact cum rezervăm bilete la cinematograf. Dar trebuie asumate câteva responsabilități clare. Noi trebuie să punem la punct acest cadru, iar clubul organizator, care are stadionul în administrare, trebuie să se asigure că are suficienți stewarzi, ca să poată face accesul etapizat, pe parcursul a mai multe ore. Iar la plecare, fanii părăsesc stadionul mai târziu, tot etapizat.

ionut stroe ministrul mts

Și trebuie să fie și responsabilitatea spectatorilor. Un eveniment cu spectatori trebuie să aibă participanți care să se conformeze voluntar. Probabil că ne vom întâlni cu fanii și trebuie ca ei să își asume respectarea lucrurilor. Dar trebuie să avem puțină răbdare”, a declarat Ionuț Stroe în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și • EXCLUSIV | Ionuț Stroe a făcut anunțul! Când vor reveni suporterii pe stadioane

coronavirusacces pe stadioaneionut stroeCovid-19fotbal
UEFA Euro 2020 football tournament, Finland vs. Denmark, Copenhagen – 12 Jun 2021

FOTO | Publicaţiile internaţionale, după evenimentul greu prin care a trecut Kristensen: ,,Campionii de la EURO sunt medicii”

Adrian Nastase

Dezvăluirile unui fost impresar de fotbal, fost coleg de puşcărie cu Adrian Năstase: ,,Era privilegiat”