Iordănescu, ca și demis de FRF de la cârma echipei naționale – Argumentul decisiv care ar putea duce la plecarea sa

Articol de Dan Istratie - Publicat miercuri, 15 iunie 2022, ora 08:57,
Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Edi Iordănescu are un parcurs dezastruos la cârma României după 4 meciuri oficiale în Liga Națiunilor. Cireașa de pe tort o reprezintă ultimul meci disputat acasă cu Muntenegru, meci în care am încasat 3 goluri.

Din tribune s-a auzit chiar și celebra scandare „demisia” deși Iordănescu e instalat recent în poziția de antrenor al României.

Argumentul cel mai puternic pentru faptul că urmează o demitere constă tocmai în motivele pentru care a fost pus: Ladislau Boloni a fost refuzat să preia echipa națională pentru că era nemulțumit de clauzele din contract. Concret, tehnicianul nu a fost mulțumit că Federația putea să-l demită dacă nu termina pe primele două poziții în grupa din Liga Națiunilor, din care mai fac parte Bosnia, Muntenegru și Finlanda.

Principalele nemulțumiri ale lui Boloni:
1. Faptul că data de final a contractului nu era fixă, ci depindea de parcursul naționalei în Liga Națiunilor și campania de calificare la EURO 2024.
2. Importanța pusă de FRF pe rezultatele din Liga Națiunilor.
3. Partea salarială. Deși pe parcurs a spus că „latura financiară nu a constituit o problemă”, Boloni a revenit și a afirmat că-și dorea un salariu apropiat de cel al lui Christoph Daum (540.000 euro anual), mai degrabă decât cel al lui Mirel Rădoi (300.000).

Astfel, Boloni a fost refuzat pentru că dorea un proiect pe termen mai lung. S-a ales în schimb un alt antrenor care să ofere rezultate și să fie evaluat în termen scurt. Iată că după 4 meciuri oficiale cu Iordănescu avem 3 înfrângeri și aproape ratate obiectivele care i se cereau lui Boloni, astfel, logic ar fi ca FRF să ia măsuri rapid și să-l demită pe Iordănescu pentru a încerca o altă strategie.

realitateaiordănescurealitatea.net