Iordănescu, trei propuneri pentru banca „tricolorilor”! „Vă dau scris, vin şi pe jos!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 13 mai 2021, ora 15:44,
echipament echipa nationala

Anghel Iordănescu are trei propuneri pentru funcţia de selecţioner al primei reprezentative. România a pornit cu stângul campania de calificare la Mondialul din 2022, însă Mirel Rădoi rămâne pe banca echipei naţionale.

Iordănescu, selecţionerul cu cele mai importante rezultate din istoria fotbalului românesc, a mărturisit că i-a recomandat lui Răzvan Burleanu trei nume de antrenori. Doi dintre ei au ocupat şi în trecut funcţia de selecţioner.

„Ultima oară când am vorbit cu Răzvan Burleanu, l-am sfătuit să discute pentru Gică Hagi. Sunt convins că se va întoarce la echipa naţională, aşa cum se poate întoarce şi Răzvan Lucescu. Şi Dan Petrescu îşi doreşte să antreneze echipa naţională. Uitaţi-vă ce se petrece în fotbalul românesc: avem patru antrenori care sunt liberi de contract. Ne permitem acest lux şi nimeni nu insistă, mă refer şi la echipele de club. O să mi se spună că sunt prea scumpi. Cred că un antrenor precum Dan Petrescu, care a strâns o sumă considerabilă din fotbal, poate să vină mai stea câţiva ani la o echipă din România. Vă dau scris că şi Dan Petrescu, şi Gică Hagi, vin pe jos la echipa naţională, în alergare. Aşa de mult iubesc echipa naţională”, a spus Anghel Iordănescu la Look Sport.

iordănescu

Hagi, Dan Petrescu şi Răzvan Lucescu sunt liberi de contract. Ultima oară la Al Hilal, Lucescu îşi va relua activitatea la o echipă din club începând din următorul sezon.

Revenirea în campionatul Greciei sau posibilitatea de a antrena într-un campionat mai puternic din Europa sunt variantele pe care fostul antrenor al lui PAOK le va analiza în această vară.

Gheorghe Hagi a renunţat la banca Viitorului înaintea actualului sezon, iar Dan Petrescu este liber de când a plecat de la CFR Cluj.

Pentru România urmează două meciuri amicale, cu Georgia (2 iunie) şi Anglia (6 iunie).

CITEŞTE ŞI: Mirel Rădoi și-a ales succesorul pe banca naționalei: “Cred că ar fi cea mai bună variantă!”

rădoihagiPetrescuselectionerromaniaanghel iordanesculucescu
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului