Iosif Rotariu, analiză asupra jocului prestat de „tricolori” în ultimul amical: „Adversarul a fost nu modest, foarte modest!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat marți, 22 noiembrie 2022, ora 20:40,
Naționala României
Naționala României

România a încheiat anul 2022 cu o victorie în amicalul cu Moldova (5-0). Iosif Rotariu, fostul internațional român, a vorbit despre prestația „tricolorilor”.

Mai exact, Rotariu consideră că adversarul a fost unul mult prea modest pentru a reda un test adevărat pentru elevii lui Edi Iordănescu.

„Nu pot să mă entuziasmez de joc și de rezultat!”

„Dacă e să analizăm din punct de vedere al rezultatului, a fost foarte bine. Dacă e să analizăm per total, adversarul cu care am jucat… Nu aș putea să fac o analiză profundă și să mă entuziasmez de joc și de rezultat. Adversarul a fost nu modest, foarte modest. 

Cred că n-am mai văzut de multă vreme o echipă națională să joace atât de slab cum a jucat cea a Moldovei. Așa că nu pot să analizez, dar toată lumea așteaptă, toată lumea speră, cred că un câștig al naționalei e Denis Drăguș, în ambele meciuri a arătat că echipa națională se poate baza pe el în viitor. În rest, un joc de antrenament cu public și nimic mai mult.

Din punct de vedere al selecției fiecare poate să fie subiectiv, fiecare să aibă pe vreunul preferat. Campionatul intern nu ne oferă foarte multe lucruri, e un campionat slab, un campionat care nu ne ajută pentru a da jucători la echipa națională și a spera la un turneu final. Și atunci s-au adus jucătorii care au jucat la echipele lor de club, dar v-am zis, campionatul nostru e la un nivel foarte scăzut”, a declarat Iosif Rotariu, conform celor de la Sport Total FM. 

iosif rotariunationala Romaniei