Istvan Kovacs va arbitra finala Cupei Naţiunilor din Golf! Pentru român urmează o nouă competiție importantă

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 17 ianuarie 2023, ora 16:53,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Arbitrul român Istvan Kovacs va oficia finala Cupei Naţiunilor din Golful Persic, dintre Irak şi Oman, care va avea loc în Basra (Irak).

Finala Cupei Naţiunilor din Golf arbitrată de Istvan Kovacs are loc pe 19 ianuarie

Meciul va avea loc pe 19 ianuarie, pe Basra International Stadium. „După ce a aflat că a fost nominalizat pentru Campionatul Mondial al Cluburilor, Istvan Kovacs a fost delegat să conducă şi finala Cupei Naţiunilor din Golf, Irak – Oman”, a anunţat FRF pe site-ul oficial.

Invitat să arbitreze la turneul aflat la ediţia cu numărul 25 a competiției, Kovacs va bifa astfel al treilea joc în competiţie, după ce a arbitrat şi meciul de deschidere Irak – Oman 0-0 și încă o partidă din faza grupelor, Bahrian – Kuweit 1-1.

„Centralul” român îi va avea alături pe colegii săi din brigadă, pe asistenţii Vasile Marinescu şi Mihai Artene. Arbitrul de rezervă va fi Salman Falahy (Qatar), în timp ce în camera VAR se vor afla Jeremy Pignard (Franţa) şi Jiyedh Redouane (Maroc).

Kovacs este unul dintre cei doi arbitri europeni delegaţi de FIFA la CM a Cluburilor, care se va desfăşura în perioada 1-11 februarie, în Maroc. El îi va avea alături pe conaţionalii Vasile Marinescu şi Mihai Artene, ca arbitri asistenţi.

istvan kovacsCupa Natiunilor din Golfcm al cluburilor