VIDEO LIVE BLOG | Judo SPECTACOL la București! S-a încheiat Liga Campionilor. Urmează Europa League

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 07 decembrie 2018, ora 19:00,
Judo
Judo

UPDATE 18:00: S-a încheiat Liga Campionilor. Sâmbătă și duminică este programată Europa League la judo.

UPDATE 16:57: CSM București a pierdut duelul cu sârbii de la Steaua Roșie Belgrad, scor 2-3. România nu obține nicio medalie în Liga Campionilor. Urmează finala la băieți și la fete!

UPDATE 16:40 Urmează o întrecere pentru medaliile de bronz la masculin: Steaua Roșie Belgrad – CSM Bucuresti.

UPDATE 16:35 La feminin, echipa croată JC Vinkovci a câștigat bronzul în confruntarea cu U CSM Dinamo. A fost 3-2 pentru croate. 

UPDATE 16:30 Confruntările pot fi urmărite live pe Youtube.

UPDATE 15:50: „Când am pășit prima oară în sala de judo am fost fascinată de saltea, sau de tatami, cum i se spune. Cea mai importantă calitate este dorința. Trebuie să nu renunți în nicio clipă la ceea ce ți-ai propus. Când îți cântă imnul, e cel mai frumos moment, care nu poate fi descris.

Părinții trebuie să-și îndrepte puștii spre orice fel de mișcare, să facă sport. E foarte important pentru sănătate, disciplină, dar și pentru a învăța lucruri care se aplică în viața de zi cu zi”, a declarat Andreea Chițu, la Realitatea TV.

UPDATE 15:45: „Bine ați venit la București! Aș vrea să profit de această ocazie pentru a mulțumi reprezentanților Primărei, dar și celor de la MTS.

Le urez mult succes tuturor atât pentru competițiile de la București, cât și pentru Jocurile Olimpice. Champions League și Europa League sunt din acest moment deschise”, a afirmat Serghei Soloveychik, președintele Federației Europene de Judo.

UPDATE 15:42: „Avem o disciplină importantă a olimpismului, un spectacol la fel de mare precum atletismul, sau finalele de la gimnastică.

Marius Vizer a avut o strategie foarte bună pentru promovarea acestui sport. România este pe harta judoului mondial, cu Alina Dumitru sau Corina Căprioriu. Vreau să le urez tuturor sportivilor mult succes”, a spus Mihai Covaliu.

UPDATE 15:40: „Îi felicit pe toți participanții care au venit la București cu echipele lor. Nu e tocmai simplu să organizezi astfel de competiții la un asemenea nivel. Mulțumesc Primăriei București, dar și lui Mihai Covaliu, președintele COSR

Va fi o competiție pe trei zile. Universitatea Cluj va avea un meci greu. Vă mulțumesc pentru prezență și vă urez o ședere cât mai plăcută în București”, a spus Cozmin Gușă, președintele FR Judo.

UPDATE 15:35: La Sala Polivalentă este intonat imnul României. Ne pregătim de festivitatea de deschidere.

UPDATE 15:30: Alina Dumitru a vorbit despre competiția importantă de la București la Realitatea TV.

„E o competiție reușită, felicitări! Este foarte important pentru noi toți românii, la final de an. Avem și băieți și fete care se luptă pentru medalii.

E greu din tribună, pe saltea știam ce am de făcut. S-a văzut destul de bine, sportivii sunt mobilizați și au dorința de a câștiga”, a spus Alina Dumitru, la Realitatea TV.

„Aveam nevoie de astfel de evenimente. După 14-15 ani, puștii încep să renunțe, poate ei sunt ambiționați acum. Se pierd, din păcate, prea devreme. Sper să fim văzuți de celelalte țări mult mai bine. E o competiție pe care nu o vedem oricând, probabil că Sala va fi din ce în ce mai plină. Chiar și eu n-am mai făcut antrenament la CSA Steaua și am venit aici cu elevii mei”, a dezvăluit campioana noastră.


UPDATE 12:00: A început Liga Campionilor la judo. Cei mai buni judoka din întreaga lume își arată forța atât fizică, dar și intelectuală la Sala Polivalentă de la București, conform realitatea.net.

Universitatea Cluj s-a calificat în semifinale la Champions League la feminin. Urmează meciul din semifinale.

Mâine, începe Europa League și este pentru prima dată când cele două competiții de top sunt reunite în același loc și cu o desfășurare simultană.

Cozmin Gușă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, spunea că mizează pe două medalii astăzi pentru sportivi legitimați la cluburile din România.


A început numărătoarea inversă pentru cele mai importante evenimente din judo-ul mondial. Champions League şi Europa League la judo vor fi organizate pentru prima dată în același timp și în același loc. Iar gazda evenimentelor va fi capitala țării noastre.

Pe 7, 8 și 9 decembrie, Sala Polivalentă din București găzduiește cele două competiții.

5 continente, 31 de țări, 203 competitori dintre care 110 bărbați și 93 de femei se vor afla pe tatami în fața publicului din România. În cele trei zile de competiții pot fi urmăriți la lucru nume mari din judo-ul mondial, împărțiți în echipe reprezentative din Europa.

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a afirmat că România are capabilitatea de a organiza un Campionat European de Judo, potrivit realitatea.net. ”Avem un dezavantaj care este legat de sală. Campionatele Europene în acel sistem de public larg și care să aibă loc pentru o perioadă de 4-5 zile necesită o sală mai bună decât Sala Polivalentă. Am reușit să ne descurcăm cu Champions League şi Europa League pentru că este o fază finală la care participă doar primele opt echipe, dar la un Campionat European sunt mult mai mulți participanți, iar pretenții sunt mai mari. Acum, o să vedem când ne-o veni rândul și asta se va întâmpla probabil prin 2021, în 2020, Campionatele Europene se vor desfășura la Praga, care are două săli foarte frumoase.

Noi avem o sală doar la Cluj, la București nu avem posibilitate. Suntem, într-un fel limitați de acest lucru, nu doar noi la judo, ci toate sporturile de sală, pentru că la Cluj, sala este foarte bună, dar capabilitatea financiară a Primăriei și a sponsorilor este mai redusă. La București avem capabilitatea finciară la nivelul Primăriei, dar nu avem sală. Eu sper să putem în doi ani de zi să avem o sală astfel încât să putem să ne calificăm și cu Bucureștiul pentru acest gen de evenimente sportive majore care fac bine României, municipalității”, a detaliat acesta.

„Avem o tragere bună!”

Întrebat ce șanse au sportivi români, Cozmin Gușă a afirmat că are așteptări la medalii. ”Avem o tragere bună la masculin, sfertul de final cu grecii cred că ne este favorabil. Sportivii noștrii sunt în formă, avem în echipă un japonez, fost campion mondial, pentru că avem dreptul să facem împrumuturi și am împrumutat un japonez pentru categoria de 90 de kg. La fete am picat cu Spania, care are o echipă foarte bună.

Din păcate, nu o avem pe Andreea, pentru că atunci avem garanția că la categoria de 52 de kg am fi putut avea un punct. Eu sper să reușim, o avem în formă foarte bună pe Loredana la 57 de kg, pe Ștefania, fostă campionă europeană de juniori și vice-campioană mondială, la 63 de kg. Și mai avem două împrumuturi tot din Japonia, la categoriile 70 de kg și la plus 70 kg. Stăm bine. Eu cred că mâine seară ne-am putea bucura la două medalii. Mizez pe o medalie de o culoare mai strălucitoare la fete, dar mizez la o medalie și la băieți, ceea ce ar fi mare lucru pentru România”, a mai spus Cozmin Gușă.

Acesta a mai spus că împrumuturile au fost foarte greu de făcut și a reușit acest lucru pentru că avem un antrenor japonez. ”Avem probleme la fete la categoriile superioare, adică fetele nostre campioane sunt de 48 de kg, 52 de kg, 57 kg și 63 de kg. La băieți, avem în categoriile grele, dar nu avem la categoriile mici. Nu avem rezultate formidabile în plan mondial, dar am ajuns să mai facem câte ceva și cu aceste probleme care au existat, cu ultimii ani de declin din sportul românesc, nu doar în judo.

Noi ne batem de exemplu cu Grecia, dar acolo sunt mai mult de 150.000 de sportivi legitimați, noi nu avem nici 5000 în toată țara. Să nu mai vorbim de Franța unde sunt 700.000 de judoka legitimați. Din baza asta de selecție normal că au rezultate. Până când o să reușim și noi, o să stăm cu campionii noștri, o să ne rugăm ca Andreea Chițu să fie bine să poată să meargă la Olimpiadă, unde într-adevăr are șansa a doua sau a treia în categoria ei. Avem o perspectivă, nu e mulțumitoare, dar declinul din sportul românesc se resimte”, a mai spus președintele Federației Române de Judo.

Programul de desfășurare al concursului este următorul:

Vineri 07 Decembrie LIGA CAMPIONILOR

11:00 – Meciurile preliminare

15:30 – Deschiderea oficială

16:00 – Finalele, festivitate de premiere

Sâmbătă 08 Decembrie LIGA EUROPEI

11:00 – Meciurile preliminare – Masculin

16:00 – Finalele, festivitatea de premiere

Duminică 09 Decembrie LIGA EUROPEI

11:00 – Meciurile preliminare – Feminin

16:00 – Finalele, festivitatea de premiere

judoJudo GusaJudo stirecozmin gusaJudo tragere