Karolina Pliskova, calificare în turul doi la Transylvania Open

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 06 februarie 2024, ora 22:36,
Karolina Pliskova
Karolina Pliskova

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, locul 78 WTA, s-a calificat în turul doi la Transylvania Open, turneu care se dispută la Cluj-Napoca.

Pliskova a trecut în primul tur de sportiva austriacă Sinja Kraus, locul 188 mondial, scor 6-4, 7-6 (6).

Karolina Pliskova va fi principala favorită la Transylvania Open! Turneul are loc între 5 și 11 februarie

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova (37 WTA), fost lider mondial, va fi principala favorită la Transylvania Open 2024.

Turneul de categorie WTA 250 are loc în perioada 5-11 februarie. Şi-ai mai anunţat prezenţa la turneu Anastasia Pavliucenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, şi ultimele două câştigătoare ale marelui trofeu din Cluj, la simplu: rusoaica Anna Blinkova (46 WTA) și germanca Tamara Korpatsch (81 WTA).

Jucătoarea cehă şi-a anunţat prezenţa şi la ediţia de anul trecut a Transylvania Open, însă, din cauza unei accidentări, nu a mai putut juca la turneul din Cluj.

Sportiva a ajuns pe primul loc în lume în 2017, poziţie pe care a păstrat-o opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul puternic şi forehand-ul agresiv, Pliskova a câştigat 16 titluri la simplu şi cinci la dublu în circuitul WTA şi a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open în 2016 şi la Wimbledon în 2021.

„Salutări fanilor tenisului din România! Sunt Karolina. Abia aştept să vin la Cluj, să joc la Transylvania Open, pe 5 februarie. Aşa cum ştiţi, şi anul trecut trebuia să joc, dar o accidentare m-a împiedicat să vin, aşa că anul acesta abia aştept să vă văd pe toţi.

Va fi o săptămână uimitoare, un turneu extraordinar, sper că veţi veni cu toţii să mă susţineţi şi să ne bucurăm împreună”, a transmis ea.

 

Transylvania Openkarolina pliskova