Kenyenii au făcut legea la Maratonul de la Londra

Articol de Gabriel Ion - Publicat duminică, 21 aprilie 2024, ora 19:41,
Alexander Mutiso și Peres Jepchirchir
Alexander Mutiso și Peres Jepchirchir

Sportivii din Kenya au câştigat, atât la masculin cât şi la feminin, Maratonul de la Londra, alergătorii aducând un omagiu memoriei lui Kelvin Kiptum.

Alexander Mutiso și Peres Jepchirchir s-au impus la Maratonul de la Londra

Kiptum a câştigat anul trecut proba masculină, dar a decedat în ianuarie într-un accident rutier alături de antrenorul său.

La masculin, kenyanul Alexander Mutiso a trecut primul linia de sosire la capătul celor 42,195 km, cu timpul de 2 h 4 min 01 sec. El a fost urmat de etiopianul Kenenisa Bekele (2 h 4 min 15 sec) şi de britanicul Emile Cairess (2 h 6 min 46 sec).

La feminin, s-a impus Peres Jepchirchir în 2 h 16 min 16 sec, urmată de etiopianca Tigst Assefa (2 h 16 min 23 sec) şi de o altă kenyancă, Joyciline Jepkosgei (2 h 16 min 24 sec).

Anul trecut, kenyanul Kelvin Kiptum a câştigat Maratonul de la Londra cu al doilea timp din istorie, 2 ore 1 minut şi 27 de secunde, la 18 secunde de recordul mondial al compatriotului său Eliud Kipchoge.

La actuala ediţie a întrecerii s-a înregistrat un număr record de participanţi – peste 50.000 în total. Înainte de start, toţi cei prezenţi au aplaudat timp de 30 de secunde în memoria lui Kiptum.