Lecția de viață învățată de Mihai Neșu: ”Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021, ora 15:20,
Mihai Neșu
Mihai Neșu

Mihai Neșu se poate considera ghinionist din punct de vedere al activității fotbalistice, după ce și-a încheiat prematur cariera.

Fostul fundaș stânga a suferit o accidentare terbilă pe 10 mai 2011 în urma unui contact dur avut la antrenamente cu Dries Mertens, actualul fotbalist al celor de la Napoli. Pe atunci, cei doi jucători erau colegi la Utrecht (Olanda).

Sursa Foto: Profimedia Images

Accidentarea l-a făcut să stea într-un scaun cu rotile, dar, acum, la zece ani distanță, fostul jucător a dezvăluit că acel moment a fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla și datorită lui, a descoperit calea spre Dumnezeu. Neșu a mărturist că are și un regret imens, privind retrospectiv, faptul că nu s-a apropiat de partea spirtuală a vieții mai devreme de 30 ani.

„Viaţa mea înainte de accident a fost ca viaţa majorităţii tinerilor. Aveam multe vise, îmi doream să câştig mulţi bani şi să îmi cumpăr tot ce vreau. Cu Dumnezeu nu aveam nicio relaţie. Ştiam că există Dumnezeu, îmi mai aduceam aminte din când în când de el. Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident. Dumnezeu mă iubește și are grijă de mine și trebuie să fiu și eu așa cum mă vrea el.

Copiii de la fundație, pe care îi întâlnesc zilnic, au suferințe fizice mult mai mari decât mine. Dar cred că sufletește ei sunt mai sănătoși decât noi toți. Bineînțeles că în primii ani mi se părea că suferința mea este cea mai mare și că niciunui om nu i se poate întâmpla mai rău decât ce am pățit eu. Dar acum, în ultima perioadă, mărturisesc că nu am de ce să mă plâng. Și văd în jurul meu oameni care sunt sănătoși, poate, din punct de vedere fizic, dar sunt foarte nefericiți din punct de vedere sufletesc.

Am un mare regret că până la 30 de ani nu m-a interesat deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră. Iar cei care citesc acest interviu aș dori să mă ia ca exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în situații atât de rele ca a mea, Dumnezeu poate să schimbe viața unui om în bine”, a declarat Mihai Neșu pentru revista Familia Ortodoxă.

Mihai Neșu are în palmares cu formația din Ghencea trei titluri de campion și o supercupă a României.

CITEȘTE ȘI –>> Mesajul lui Mihai Neșu pentru Gigi Becali și CSA: “Niciuna nu poate să fie Steaua fără cealaltă”

realitateaaccidentaredumnezeuscaun cu rotilemihai neșu