Legenda continuă! Marian Rada a revenit la Rapid. Ce funcție ocupă

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 15:19,
rada

Rapid București a anunțat că Marian Rada (58 de ani) este noul director tehnic al echipei. Una dintre legendele giuleștenilor a fost de mai multe ori antrenor principal și secund în Giulești.

Ultima dată, Marian Rada a fost antrenor principal la Rapid în 2014, dar a rezistat doar patru luni. În sezonul 2015-2016, a pregătit divizionara secundă ACS Berceni.

Promovarea în Liga a 2-a este obiectivul rapidiștilor, care au un avans de 4 puncte în fruntea clasamentului din Liga a 3-a, Seria a 2-a.

Omul care și-a dedicat aproape toată cariera Rapidului se întoarce acasă. Marian Rada este noul director tehnic al echipei noastre, urmând a-l ajuta pe Daniel Pancu în drumul către promovarea în liga secundă, dar și pe termen lung, pentru a readuce Rapidul în topul fotbalului românesc„, se arată într-un comunicat.

Timp de 13 ani, Marian Rada a fost “secundul” unor mari antrenori, printre care Mircea Lucescu, Mircea Rednic, Viorel Hizo sau Răzvan Lucescu, pentru ca în finalul sezonului 2007-2008 să fie instalat pentru prima dată ca antrenor principal al Rapidului.

În sezonul 2008-2009, după mandatul lui Jose Peseiro, Marian Rada a revenit pentru 11 etape pe banca Rapidului, predându-i ștafeta lui Viorel Hizo, căruia i-a devenit secund, până la instalarea lui Nae Manea, la finalul lui 2009.

Între timp, la conducerea echipei au trecut Ioan Andone și Marius Șumudică, iar din etapa a 30-a a sezonului 2010-2011, până la finalul acelui sezon, Marian Rada a redevenit “principal”, avându-l ca antrenor secund, pentru ultimele cinci etape, chiar pe Daniel Pancu.

A urmat un sezon greu pentru Rapid, în care Răzvan Lucescu a preluat cârma giuleștenilor, iar Marian Rada i-a fost alături. În 2012 și 2014, fostul fundaș al Rapidului a avut alte două mandate de antrenor principal, fiecare de câteva luni.

rapiddirector tehnicliga 3marian radadaniel pancurada
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului