Legendarul ciclist belgian Eddy Merckx a fost operat de urgenţă

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 10:18,
twitter-eddy-m
twitter-eddy-m

 

Legendarul ciclist belgian Eddy Merckx a fost operat de urgenţă la sfârşitul lunii martie pentru o obstrucţie intestinală, dar viaţa sa nu este în pericol, a anunţat, vineri seară, cotidianul Het Laatste Nieuws pe site-ul său.

Potrivit ziarului flamand, în noaptea de 26 spre 27 martie, Merckx, în vârstă de 78 de ani, a fost dus de soţia sa la urgenţe la Spitalul Universitar Jette, în apropiere de Bruxelles, după ce s-a plâns de dureri intestinale. În cursul nopţii, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru o obstrucţie intestinală. Mai mult de un metru de intestin a trebuit să fie îndepărtat.

De cinci ori câştigător al Turului Franţei, considerat cel mai bun ciclist din istorie, a declarat pentru Het Laatste Nieuws că a avut dureri deosebite în acea noapte. Operaţia a decurs bine, iar Eddy Merckx a putut să se întoarcă acasă, unde se odihneşte după câteva zile de spitalizare. „Canibalul” a pierdut mult în greutate în urma operaţiei, dar viaţa sa nu a fost niciodată în pericol, potrivit presei belgiene.