Leo Strizu, sincer după primul meci la FCSB: ”Fiecare trăiește cum crede el!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat joi, 01 decembrie 2022, ora 22:01,
Leonard Strizu
Leonard Strizu

Formaţia FCSB a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa FC Botoşani, într-un meci restant din etapa a şasea a Superligii.

Pentru FCSB au marcat Tamm ’21, Compagno ’30 şi Edjouma ’73. Pentru Botoşani a punctat Mailat, în minutele 14 şi 66.

La finalul meciului, Leo Strizu a oferit mai multe declarații.

”Cred că putea fi mai mare scorul, dar sunt bucuros, felicit băieții. Deocamdată cred că cel mai important lucru pentru mine e că tinerii au început să joace. Miculescu, Tavi Popescu, Pantea, sunt adeptul jucătorilor tineri. Cred că în jocul nostru s-a văzut că am venit să câștigăm. Poate la golul doi, dacă eram mai atenți, nu-l primeam.

Miculescu se pregătește bine, are atitudine bună și va fi o variantă pentru primul 11. Pe Crețu l-am schimbat cu Pantea pentru că Pantea a fost la echipa națională, trebuie să-i dai încredere. Miculescu v-am spus, Omrani va juca pentru că stă următoarea etapă Compagno, iar Edjouma a intrat pentru că trebuia să blocăm și aveam nevoie de travaliul lui.

După această pauză mă așteptam să fie un joc mai închis, dar noi ne-am propus să câștigăm. Am luat două goluri, dar puteam să dăm vreo 5. Mai greșim, dar se vor corecta astea în timp. Suntem colaboratori, și cu Pinti, și cu Filip, n-am cum să-i opresc, fiecare trăiește cum crede el. L-am stăpânit cu greu, dar am să vorbesc la Școala de Antrenori să introducem o centură de siguranță pe bancă.

Tavi Popescu, jocul lui va fi din ce în ce mai bun. E meritul lui Pinti, începând de la meciul cu Rapid i-a dat încredere, copilul a ascultat, s-a atașat și pune în practică ce a lucrat cu Pinti. Va fi mult de muncă, mai mult psihic. Echipa va trebui să asculte și să mergem doar la victorie. Jucăm și cu Târgoviște, și cu CFR, echipe bune”, a declarat Leo Strizu.

leo strizubotoșanifcsb