Liderul clasamentului mondial a fost arestat după un incident în trafic

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 18 mai 2024, ora 17:13,
Scottie Scheffler
Scottie Scheffler

Jucătorul american de golf Scottie Scheffler, numărul unu mondial, a fost vineri de poliţia din Louisville (Kentucky), în timp ce încerca să intre în Valhalla Golf Club.

Scottie Scheffler a fost acuzat de agresiune asupra unui ofiţer de poliţie

Scheffler, care a afirmat că totul a fost o „neînţelegere”, a fost pus ulterior în libertate, dar a fost acuzat de agresiune de gradul doi asupra unui ofiţer de poliţie, de conducere imprudentă şi de ignorarea semnalelor de circulaţie ale unui ofiţer care dirija traficul.

Incidentul a avut loc când Scheffler a încercat să evite un punct de control al poliţiei pentru a ajunge la terenul de golf, în jurul orei 06:00, ora locală, potrivit postului de televiziune ESPN.

Un poliţist i-ar fi spus să oprească, dar Scheffler ar fi înaintat câţiva metri înainte de a opri maşina, de care se agăţase unul dintre agenţi, care a suferit diverse leziuni în urma incidentului.

La momentul respectiv, exista o prezenţi puternică a poliţiei în zona respectivă, din cauza unui accident de circulaţie, soldat cu decesul unui pieton, care a dus la amânarea debutului turului secund al PGA Championship.

După ce Scheffler a oprit maşina, poliţiştii au deschis portiera şi l-au scos pe jucător, căruia i-au pus cătuşele. Acesta a fost condus în arest şi fotografiat în uniforma portocalie rezervată deţinuţilor, fiind eliberat însă la timp pentru a putea participa la turul al doilea al competiţiei.

„A fost o situaţie foarte haotică, de înţeles având în vedere accidentul tragic, care a avut loc mai devreme şi a existat o mare neînţelegere cu privire la ceea ce credeam că mi se cere să fac. Nu am intenţionat niciun moment să ignor niciuna dintre indicaţii”, a precizat Scheffler într-un comunicat.

Jucătorul de golf va trebui să se prezinte în faţa unui judecător marţi dimineaţă.

Scottie Scheffler, în vârstă de 27 de ani, a câştigat în luna aprilie puternicul turneu Masters de la Augusta, pentru a doua oară în cariera sa.