Liga 1, amânată din nou! Anunțul lui Răzvan Burleanu

Articol de George Drafta - Publicat joi, 14 mai 2020, ora 08:45,
burleanu euro 2020

Președintele FRF a făcut câteva precizări cu privire la momentul în care pot fi reluate meciurile primului eșalon. 

Dacă LPF stabilise un calendar valabil din 5 iunie, forul de la Casa Fotbalului susține că prima etapă de după întreruperea sezonului ar trebui să aibă loc o săptămână mai târziu.

„În momentul de față, România trebuie să își desemneze echipele care vor juca în competițiile europene până la 20 iulie. Acest lucru presupune ca până atunci să încheiem play-off-ul Ligii 1 și Cupa României. De aceea, ceea ce am stabilit astăzi este că vom începe Liga 1 pe 13 iunie.

„Ne-am asumat mai multe obiective: ca pe 15 mai să începem antrenamentele în grupuri de 4 jucători, iar de la 1 iunie să începem antrenamentele cu toți jucătorii. Peste două săptămâni, președintele Iohannis a zis că vom avea un alt val de relaxări. Atunci vom creiona un calendar competițional”, a venit explicația președintelui FRF la Digi Sport.

Șeful fotbalului românesc le dă o veste bună cluburilor din Liga 1 după confirmarea primită din partea autorităților.

„Nu mai este nevoie de izolarea la domiciliu, atât timp cât jucătorii au posibilitatea unui cantonament pus la dispoziție de către club, unde din punctul nostru de vedere jucătorii pot fi mult mai bine protejați. Ceea ce ne-am dorit a fost să evităm o pauză totală de izolare la domiciliu de 14 zile. 

Jucătorii ar fi pierdut tot ceea ce au acumulat în antrenmentele individuale sau de grup. O nouă izolare la domiciliu ar fi produs un impact negativ în ceea ce privește pregătirea fizică a jucătorilor, dar și în ceea ce privește starea mentală a acestora”, a încheiat Burleanu.

CITEȘTE ȘI –>> NEWS ALERT | FRF a decis ce se va întâmplă cu Liga 2! Șase echipe se vor bate la promovare

reluareburleanujucatoriliga 1cantonament
Ilie Nastase

Iie Năstase s-a decis unde vrea să-şi amplaseze statuia: ,,Am înnebunit cu toţii?”

Antrenament Danemarca

Danemarca şi-a anulat toate antrenamentele de duminică, după cazul lui Eriksen