România U23, eliminată de la Jocurile Olimpice! Doar 0-0 în meciul decisiv cu Noua Zeelandă

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 28 iulie 2021, ora 13:20,
Marius Marin/Sursa foto: Profimedia Images
Marius Marin/Sursa foto: Profimedia Images

România U23 a fost eliminată de la Jocurile Olimpice, după ce a remizat în meciul decisiv de calificare cu Noua Zeelandă, scor 0-0.

UPDATE 13:20: Final de meci. România U23 a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după această remiză.


UPDATE 13:15: Raţiu a încercat o centrare în faţa porţii, dar nimeni nu s-a aflat la finalizare. Ulterior Deaconu a şutat de la distanţă dar mingea s-a dus pe lângă poartă.


UPDATE 13:09: Lovitură liberă obţinut de Ganea. A bătut Deaconu, dar centrarea sa a fost respinsă.


UPDATE 12:57: Andrei Raţiu a trimis cu capul din centrarea lui Florin Ştefan în minutul 70, dar portarul oaspeţilor a respins incredibil.


UPDATE 12:45: Marius Marin a trecut pe lângă deschiderea scorului, după ce lovitura sa de cap a a fostb parată excelentă de portarul oaspeţilor de azi.


UPDATE 12:31: A început repriza a doua.


UPDATE 12:15: Corner România, după şutul lui Dobre, dar lovitura de colţ nu ajută nici de această dată. Arbitrul a pus capăt primei reprize.


UPDATE 12:12: Lovitură liberă obţinută de către Florin Ştefan în minutul 42. A executat Florescu, dar acţiune nu a adus nimic semnificativ.


UPDATE 12:06: Aioani e în mare formă. Portarul Farului a respins excelent mingea şutată de oaspeţi în minutul 36 al jocului.


UPDATE 12:00: Lovitură liberă pentru Noua Zeelandă. Jucătorul oaspeţilor execută de la 25 de metri, dar Aioani respinge mingea, însă arbitrul n-a văzut şi a dictat out de poartă.


UPDATE 11 57: România a cerut lovitură de la 11 metri la un presupus henţ al adversarilor, dar arbitrul nu a dictat nimic.


UPDATE 11:46: Noua Zeelandă a încercat să vină cu replica, dar acţiunea lor ofensivă a fost stopată de Virgul Ghiţă în minutul 16 al jocului.

Sursă foto: Profimedia

UPDATE 11:41: Acelaşi Florescu a tras la colţul scurt, dup un out, iar mingea sa a fost respinsă de către portar în bară şi ulterior în corner. Lovitura de colţ nu a adus nimic.


UPDATE 11:37: Lovitură liberă pentru România. A executat Florescu, dar arbitrul a dat fault în atac.


UPDATE 11:30: A început meciul. România a avut lovitura de start a partidei


UPDATE 10:30: Iată ce a declarat şi marele Rivaldo înaintea jocului României cu Noua Zeelandă.

,,Cred că România are toate șansele să învingă Noua Zeelandă. Are o generație talentată și trebuie să profite de pe urma ei.

Este perfect normal să fii criticat după ce pierzi un meci olimpic cu 4-0, dar din fericire echipa are în continuare șansa de a reveni dacă reușește să câștige următorul joc. Dacă se califică în sferturile de finală, echipa cred că își va îndeplini obiectivul la Jocurile Olimpice, iar tot ceea ce vine apoi poate fi considerat un bonus. Cine știe, fără presiune, pe urmă, poate echipa se va îndrepta chiar către o medalie.”, a declarat Rivaldo.


UPDATE 10:27: Cum arată echipa de start oficială a lui Mirel Rădoi pentru acest joc.

ROMÂNIA: 12.Aioani – 15. Chindriș, 6. Ghiță, 17. R. Grigore – 14. Rațiu, 8. M. Marin (c),18. Dulca, 3. Fl. Ștefan – 13. Florescu, 19. Sîntean, 20. Dobre.
Rezerve: 1. Popa, 4. Pașcanu, 9. Ganea, 10. Ciobanu, 11. V. Gheorghe, 16. Deaconu, 21. Sefer.
Selecționer: Mirel Rădoi


 

UPDATE 09:43: Ultimul antrenament al ,,tricorilor” înaintea jocului cu Noua Zeelandă.


Înaintea acestui joc, elevii lui Mirel Rădoi se află pe ultimul loc în grupă, duă ce au suferit un eşec usturător în meciul cu Coreea de Sud, scor 0-2.

În primul meci din faza grupelor, România a învins naţionala de de U23 a Hondurasului, scor 1-0, în urma unui autogol în finalul primei reprize, iar în acest moment, toate echipele din grupa B olimpică au câte trei puncte în clasament.

Reacţia lui Marian Aioani, după ultimul joc al naţionalei.

,,Din păcate pentru noi a fost o seară tristă. Am adormit foarte târziu. Primul gând după meci a fost să îmi refac puterile. Urmează o finală, cu Noua Zeelandă. Vom face tot ce depinde de noi ca să mergem mai departe. A fost complicat pentru că a fost acea eliminare. Acolo s-a făcut diferența. E normal ca apoi să te domine. Ținând cont că e colegul meu de cameră (n.r. Ion Gheorghe), am discutat. A fost foarte supărat. Noi, colegii, suntem alături de el.

Poate, într-o oarecare măsură, contează și pregătirea fizică, dar meciul următor trebuie să dăm ce e mai bun și să o scoatem la capăt. Nu ne-am mai întălnit cu ei, dar uitați ce jucători au. Un Wood, jucători care joacă și se antrenează la echipe importante. I-am analizat, sunt o echipă arțăgoasă, se organizează bine pe faza defensivă, joacă cu mingi lungi pe contraatac. Nu trebuie să câștigăm cu 4-0, să mulțumim pe toată lumea. Contează doar cele 3 puncte și calificarea.”, a declarat Marian Ioani, pentru GSP.

Cum arată echipele probabile în meciul de azi

România: Aioani – Ghiță, M. Marin, Pașcanu – Al. Dobre, A. Ciobanu, M. Dulca, Fl. Ștefan – R. Deaconu, G. Ganea, V. Gheorghe
Rezerve: M. Popa, Târnovanu, R. Grigore, Chindriș, T. Băluță, Florescu, I. Gheorghe, Sântean
Antrenor: Mirel Rădoi

Noua Zeelandă: Woud – Ingham, Reid, Pijnaker, Cacace – Just, Stensness, Bell, Lewis – Wood, McCowatt
Rezerve: Searle, Paulsen, Boxall, Stanger, Elliot, Stamenic, Sutton, Old, Champness, Waine, Garbett
Antrenor: Danny Hay

Arbitru: Kevin Orteg
Asistenți: Michael Orue, Jesus Sanchez (toți din Peru)
Stadion: Sapporo Dome
Capacitate: 40.728 locuri

Citeşte şi UMILINȚĂ PENTRU ROMÂNIA LA JO! TRICOLORII COBOARĂ PE ULTIMUL LOC ÎN IERARHIE

Jocurile Olimpicenouan zeelandaflorescumarius marinromania