Lovitură de proporții dată de Dinamo! A transferat un jucător dorit și de campioana en-titre

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 18 iunie 2022, ora 18:34,
Vlad Moldoveanu
Vlad Moldoveanu

Unul dintre cei mai buni baschebaliști români ai tutror timpurilor, Vlad Moldoveanu, va juca în sezonul viitor la Dinamo. Clubul alb-roșu a câștigat duelul cu U BT Cluj-Napoca, deoarece și campioana a încercat să-l legitimeze pe fostul jucător de la CSO Voluntari.

Lovitură de proporții dată de Dinamo: l-a transferat pe Vlad Moldoveanu

Centrul Vlad Moldoveanu este unul dintre cei mai buni baschetbaliști români din toate timpurile. A împlinit 34 de ani pe 11 februarie și a evoluat la 9 echipe, după ce timp de 4 ani a jucat la trei colegii din Statele Unite ale Americii: St. John’s College, George Mason și American Eagles.

Veteranul ce a condus echipa națională a României spre performanțe la toate categoriile de vârstă se alătură echipei și aduce cu el o experiență impresionantă din punct de vedere competițional”, anunță CS Dinamo pe pagina de facebook.

În Europa, a jucat la Benetton Treviso (Italia), Le Havre (Franța), Kalev Cramo (Estonia), PGE Turow, Stelmet Zielona Gora (ambele Polonia), U-BT Cluj Napoca, Demir Insaat (Turcia), Ifaistos Limnou (Grecia) și CSO Voluntari.

La echipa ilfoveană a ajuns în 2020, câștigând cu aceasta Cupa României de două ori și a devenit vicecampion în sezonul recent încheiat.

Vlad Moldoveanu este triplu campion naționale (în Estonia, Polonia și România), are în palmares locul 1 la Campionatul European U18 Divivizia B alături de națională României, dar și alte distincții individuale.

Dinamo a mai transferat trei jucători și a înlocuit și antrenorul

În afara lui Vlad Moldoveanu, Dinamo i-a mai transferat în această vară pe Rareș Uță, Andrei Mandache și Radu Vîrnă. În plus, a fost înlocuit și antrenorul, turcul Hakan Demir. Noul tehnician este sârbul Aleksandar Trifunovic.

Dinamo a terminat pe locul 7 sezonul trecut, dar este cea mai galonată echipă din România, cu 22 de titluri în palmares.

Despre Moldoveanu să mai spunem că a deschis în România o Academie de baschet menită să dezvolte baschetbaliști români. Timp de 8 săptămâni, cei care se înscriu în Moldoveanu Basketball Academy beneficiază de un program susținut bazat pe antrenamente de individualizare, pregătire psihologică și fizică.

Un obiectiv suplimentar este identificarea sportivilor de perspectivă și sprijinirea acestora pentru obținerea burselor școlare sau sportive la instituții de învățământ cu program de baschet europene sau din SUA, anunță eurosport.ro.

Vlad Moldoveanucs dinamou bt Cluj-napocacso voluntari