Lovitură dură pentru AS Roma și Olanda! Cât va lipsi mijlocașul Georginio Wijnaldum

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 27 august 2022, ora 12:39,
Georginio Wijnaldum va lipsi până în ianuarie 2023, dar oficialii naționalei Olandei speră să-l aibă la dispoziție poentru CM 2022, care începe pe 20 noiembrie
Georginio Wijnaldum va lipsi până în ianuarie 2023, dar oficialii naționalei Olandei speră să-l aibă la dispoziție poentru CM 2022, care începe pe 20 noiembrie

Mijlocaşul olandez Georginio Wijnaldum a fost împrumutat de PSG la AS Roma pentru un an, dar a suferit o fractură de tibie.

Georginio Wijnaldum a apucat să joace 12 minute pentru AS Roma în acest sezon

Accidentarea a avut loc duminică. Georginio Wijnaldum a fost luat de AS Roma pe 4 august și a apucat să joace în meciul cu Salernitana din prima etapă din Serie A. l-a înlocuit în minutul 78 pe Nicolo Zaniolo.

Numai că la antrenamentul de duminica trecută a suferit o fractură de tibie. „Georginio Wijnaldum a fost supus ulterior unor analize medicale care au confirmat prezența unei fracturi la tibia dreaptă”, a anunțat clubul la momentul respectiv.

Managerul general al lui AS Roma, Tiago Pinto, a venit cu noi informații. „Cred că va fi principala noastră întărire din ianuarie. L-am luat pe tot sezonul, dar îl vom aștepta în ianuarie. A fost regretabil. După o săptămână părea că este aici de un an”, a declarat el, conform France 24.

Lovitura este la fel de dură și pentru naționala Olandei, care va evolua la Campionatul Mondial 2022, organizat în Qatar între 20 noiembrie și 18 decembrie. „Portocala mecanică” va întâlni Senegal în primul ei meci, pe 21 noiembrie.

Potrivit presei italiene, AS Roma, PSG și oficialii naționalei Olandei au decis ca jucătorul să nu se opereze, tocmai pentru a nu exclude definitiv prezența lui la CM 2022. Totuși, este greu de crezut că jucătorul se va recupera după o fractură de tibie într-un timp atât de scurt.

qatar 2022Georginio Wijnaldumas romacampionatul mondial 2022olanda