Lovitură pentru Gigi Becali! ÎCCJ a motivat de ce FCSB nu mai poate folosi numele Steaua!

Articol de Realitatea Sportivă null - Publicat miercuri, 27 februarie 2019, ora 10:58,
becali
becali

Procesul dintre FCSB și CSA Steaua București este departe de a se termina, iar ÎCCJ a motivat de ce FCSB nu mai poate folosi numele Steaua București.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, este de părere că judecătorul va decide cine deține marca Steaua, de fapt.

Acum, Curtea de Apel ce spune de fapt? A spus că nu e relevantă acea hotărâre a Curții Supreme care se referă doar la marca grafică, care este a lor, adevărat, dar nouă ne-a admis că este o altă chestiune de judecată. Este admis că ei pot avea marcă notorie. Și acum judecătorul trebuie să decidă cine este notoriu, noi sau ei?”, a spus Becali, la finalul lui ianuarie 2019.

Imagini pentru gigi becali talpan

ÎCCJ precizează singura condiție prin care roș-albaștrii ar putea redeveni Steaua București.

”ICCJ explică faptul că Registrul Comerțului nu figurează, într-adevăr, în calitate de pârât. Totuși, legiuitorul prevede obligația instanței de judecată de a dispune în mod expres efectuarea înregistrărilor în registrul comerțului, iar în vederea îndeplinirii acestei obligații, prima instanța a considerat necesară prezența în proces a Registrului Comerțului, care este abilitat, potrivit legii, cu atare operațiune.

 „Obligarea Registrului Comerțului să radieze „Steaua București” din numele societății lui Becali nu împiedică alegerea de către recurentă (FCSB – n.red.) a unei noi denumiri distinctive și disponibile, care să nu cuprindă semnele „Steaua” și „Steaua București” ori semne similare cu mărcile reclamantei și cu respectarea prevederilor art. 35 și 38 din lege, referitoare la includerea unei mențiuni care să deosebească firma nouă de cele preexistente, cu consecință reinscrierii firmei în registru”, au dezvăluit jurnaliștii de la ziare.com

Singura variantă pentru ca FCSB să revină la numele de Steaua București este ca Becali să facă pace cu Armata, dar cei de acolo au declarat că nu sunt interesați de a face o înțelegere cu FCSB. Cei de la CSA susțin că FCSB a folosit ilegal marca până în 2014. Despăgubirile cerute de CSA Steaua se ridică la 37 de milioane de euro.

csa steaua bucurestiflorin talpanfcsbiccjgigi becali