LPF, implicată în haosul de la Dinamo! Cum a preluat Cortacero clubul fără să arate că are bani

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 24 decembrie 2020, ora 19:02,
cortacero

Liga Profesionistă de Fotbal l-a acceptat pe Pablo Cortacero să devină noul proprietar al lui Dinamo şi ca acesta să aibă acces la drepturile TV, fără a verifica dacă spaniolul deţine bani pentru a susţine clubul din Ştefan cel Mare. 

În Anglia nu există posibilitatea să preiei un club de fotbal dacă Federaţia nu-şi dă acceptul pentru tranzacţie. Cei din fotbalul britanic verifică planul prezentat, conturile și garanțiile bancare, sursele de finanțare.

liga-profesionista-de-fotbal-lpf-oficial

În România, Pablo Cortacero a preşuat-o pe Dinamo fără vreo dovadă financiară, a ridicat cheltuielile clubului şi nu a venit decât cu 550.000 de euro în Ştefan cel Mare, ceea ce înseamnă cheltuielile pe o lună ale echipei.

După ce s-a realizat tranzacţia lui Dinamo, iar spaniolul Cortacero nu a fost verificat dacă dispune de banii necesari pentru a susţine clubul, LPF l-a angajat pe Viorel Duru. LPF vrea să fie mai vigilentă de acum şi să verifice mai atent cluburile din Liga 1.

După ce au primit accesul la banii din drepturile TV, suporterii dinamovişti au susţinut că spaniolii au folosit banii pentru a-ţi plăti apropiaţii din club, potrivit Gazetei.

Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, DDB a împrumutat clubul cu 200.000 de euro, bani care vor fi luaţi înapoi din ultima tranşă din drepturile TV din acest sezon.

Cu toate datoriile pe care le are în acest moment, Dinamo trece prin cea mai grea perioadă din toată istoria clubului.

Citeşte şi VIDEO | Gaziantep a făcut anunţul despre viitorul lui Şumudică, după ultima victorie din campionat! ,,Nu există altă direcţie”

realitateaLPFViorel Durusuporteri dinamodinamoPablo Cortaceroddb
Christian-Eriksen–c-970×500

Christian Eriksen, mesaj pentru colegii de la Inter! Care mai este starea sa

euro 2020 minge

EURO 2020 | Bucureşti în prim-plan! Cum arată programul meciurilor de azi