Lucas Paqueta a fost acuzat de implicare în pariuri ilegale

Articol de Gabriel Ion - Publicat joi, 23 mai 2024, ora 20:46,
Lucas Paquet
Lucas Paquet

Federaţia engleză de fotbal l-a acuzat joi pe Lucas Paqueta, mijlocaşul brazilian de la West Ham, de încălcări ale regulamentelor privitoare la pariuri.

Paqueta neagă că ar fi comis premeditat greşeli care să fie speculate de pariori

În urma unor investigaţii începute în vara anului 2023, Federaţia engleză de fotbal (FA) a decis să îl acuze pe Lucas Paqueta (26 de ani) de presupuse încălcări ale regulilor de pariere. FA a cercetat activităţi suspecte la pariuri, legate de patru cartonaşe galbene primite de Paqueta în 2022 şi 2023.

Ancheta FA în cazul lui Paqueta a pornit de la un model de pariere suspect, în cazul unui cartonaş galben, în prima etapă a sezonului 2023-2024, cu ocazia meciului dintre Bournemouth şi West Ham.

Pe lângă aceasta, FA a mai investigat alte două cartonaşe galbene primite de jucător în campionatul 2022-2023: unul primit în meciul de pe teren propriu cu Aston Villa (1-1), iar al doilea în partida cu Leeds United, tot de pe teren propriu.

Paqueta neagă că ar fi comis premeditat greşeli care să fie speculate de pariori. Acuzarea lui Paqueta vine într-un moment extrem de prost pentru jucător şi pentru club, în condiţiile în care Manchester City, campioana Angliei, acceptase să plătească 80 de milioane de lire sterline pentru Paqueta şi îl identificase pe brazilian ca fiind unul dintre potenţialii înlocuitori ai lui Bernardo Silva, în cazul în care acesta din urmă ar pleca la Paris St. Germain.