Luis de la Fuente şi-a prelungit contractul de selecţioner al SpanieI

Articol de Dan Istratie - Publicat joi, 22 februarie 2024, ora 20:05,
de-la-fuente-tw-fabrizio-romano
de-la-fuente-tw-fabrizio-romano

 

Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, şi-a prelungit contractul până în 2026, anul în care va avea loc următorul turneu final al Cupei Mondiale de fotbal, a anunţat joi Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF).

Exista o clauză de prelungire în contractul lui De la Fuente, care a preluat postul de selecţioner la sfârşitul anului 2022, iar forul de conducere al federaţiei a fost de acord cu activarea acesteia, potrivit unui comunicat al RFEF.

Federaţia a invocat nevoia de stabilitate în perioada premergătoare Campionatului European din Germania, care va avea loc în iunie şi iulie. Fără o prelungire, actualul contract al selecţionerului spaniol urma să expire la 30 iunie, în plină competiţie.

De la Fuente, care i-a urmat lui Luis Enrique după eliminarea Spaniei în optimile de finală la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, lăsase să se înţeleagă încă din noiembrie că există discuţii pentru activarea prelungirii contractului său. Sub mandatul său, pe lângă calificarea la Euro-2024, La Roja a câştigat Liga Naţiunilor UEFA 2023, învingând Croaţia în finală.

 

Luis de la Fuente