„Magicianul” Tuchel vs „Legendarul” Pep Guardiola! Reperele ultimul act al Champions League din 29 mai

Articol de George Drafta - Publicat joi, 06 mai 2021, ora 00:52,
chelsea city

Pentru a doua oară în ultimii 3 ani, Anglia a monopolizat finala celei mai importante competiții inter cluburi de pe continent. 

Astfel, Manchester City și Chelsea se vor lupta pentru trofeul care recompensează în fiecare an cea mai bună echipă europeană. Asta după ce în 2019, Tottenham și Liverpool s-au bătut pentru supremație la Madrid. În actualul format al Ligii Camponilor s-a mai întâmplat încă o dată ca două echipe din Premier League să dispute finala. În 2008 atunci când una dintre protagoniste era tot Chelsea. Adversară i-a fost la vremea respectivă cealaltă echipă din Manchester, United, iar „diavolii” se impuneau atunci la loviturile de departajare.

Chelsea și-a luat revanșa în fața fanilor în 2012 după ultimul act de poveste cu Bayern când tot loteria penaltyurilor a făcut diferența, de data aceasta în favoarea londonezilor. Este așadar a treia finală pe care gruparea de pe Stamford Bridge o dispută în competiție. De partea cealaltă, Manchester City are în premieră șansa să joace cu trofeul pe masă. Este în același timp și pentru prima oară când Pep Guardiola reușește să ducă o altă echipă în ultimul act după ce a părăsit banca Barcelonei.

În al cincilea sezon ca manager al cetățenilor, City prinde finala după ce în precedentele 4 nu s-a bucurat nici măcar pentru o calificare în semifinale. De partea cealaltă, Tuchel este la a doua finală consecutivă. Neamțul era antrenorul celor de la PSG anul trecut atunci când francezii pierdeau în fața celor de la Bayern.

Este pentru a doua oară când UEFA încredințează organizarea ultimul act orașului Istanbul. În 2005, Liverpool scris istorie în fața celor de la AC Milan și câștiga trofeul după loviturile de departajare. „Cormoranii” reveneau atunci după ce fuseseră conduși cu 3-0.

CITEȘTE ȘI –>> Avem finală englezească în Champions League! Chelsea trece de Real Madrid și ajunge în ultimul act de la Istanbul

chelsealiga campionilorrealitateaGuardiolatuchelmanchester city
profimedia-0615415416

Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen de pe patul de spital! Ce le-a cerut colegilor săi

todoran

FOTO | Dinu Todoran a condus primul antrenament al FCSB-ului! Imagini de la ședința de pregătire