Mai sunt 100 de zile până la JO de la Paris! Unde va avea loc Ceremonia de deschidere

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024, ora 16:16,
JO 2024
JO 2024

Franţa va muta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris pe un stadion doar dacă va exista un risc major de securitate.

Ceremonia de deschidere a JO de la Paris va avea loc pe Stade de France doar în caz de forță majoră

Acest lucru ar însemna renunţarea la parada pe Sena şi limitarea ceremoniei la discursuri, a anunţat ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera.

Oficialul a declarat că nu există „nicio ameninţare teroristă specifică” cu privire la ceremonia din 26 iulie şi că organizarea evenimentului pe Sena rămâne „scenariul central”, dar Franţa a pregătit planuri alternative dacă situaţia de securitate o va impune.

Conflictele din Orientul Mijlociu şi Ucraina, precum şi ameninţarea unor atacuri teroriste au determinat guvernul francez să ridice alerta de securitate la cel mai înalt nivel din acest an.

„Dacă ar exista (probabilitatea) unui dezastru absolut, ne putem imagina o ceremonie strict limitată la protocol”, a declarat Oudea-Castera

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că este încrezător că ceremonia planificată pentru JO, cu o mulţime de oameni în jurul Senei, unde aproximativ 160 de ambarcaţiuni vor pleca pentru o călătorie de 6 km, va fi un mare succes.

Dar, a spus el, planul B ar fi să se limiteze ceremonia în piaţa Trocadero, în faţa Turnului Eiffel, în centrul Parisului – ceea ce Oudea-Castera a declarat miercuri că ar păstra „dimensiunea artistică”. Planul C ar fi să mute evenimentul pe Stade de France.

Jocurile Olimpice 2024