Manchester United a avut cea mai scumpă echipă din istorie în sezonul trecut

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 15 februarie 2024, ora 14:34,
Manchester United
Manchester United

Clubul englez Manchester United a aliniat cea mai scumpă echipă din istorie în sezonul 2022-2023, cu o valoare totală de 1,42 miliarde de euro, potrivit unui raport publicat miercuri de Uniunea europeană de fotbal (UEFA).

Gruparea de pe Old Trafford a doborât astfel recordul stabilit în 2020 de Real Madrid, al cărei lot a fost evaluat la momentul respectiv la 1,33 miliarde de euro.

Printre cei mai valoroşi jucători din lotul lui United în sezonul trecut s-au numărat Antony (95 de milioane de euro), Harry Maguire (87 de milioane), Jadon Sancho (85 de milioane) şi Casemiro (70 de milioane).

Suma totală nu îi cuprinde însă pe Rasmus Hojlund (72 de milioane de euro), Mason Mount (55 de milioane de euro) sau Andre Onana (47 de milioane de euro), jucători recrutaţi în vara trecută de Manchester United.

Potrivit raportului „European Club Finance and Investment Landscape” dat publicităţii de forul fotbalistic continental, a doua echipă ca valoare în sezonul trecut a fost Manchester City, cu 1,26 miliarde de euro, alte două cluburi depăşind de asemenea un miliard de euro: Real Madrid şi Chelsea Londra.

Old TraffordRasmus Hojlundmanchester unitedHarry Maguire