Mangia are încredere în tineretul lui Rădoi. „Poate ajunge în semifinale”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 19 octombrie 2018, ora 15:16,
romania-u21-bucurie
romania-u21-bucurie

Echipa națională de tineret s-a calificat la un Campionat European după o pauză de 20 de ani. Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, are încredere că ‘tricolorii’ pregătiți de către Mirel Rădoi pot ajunge până în semifinalele competiției din Italia și San Marino. 

Rădoi a declarat că echipa naţională U21 are ca obiectiv clasarea între primele patru participante la EURO 2019.

Italia (ca țară gazdă), România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia sunt cele 10 echipe calificate direct la EURO 2019. Pentru ultimele două locuri se vor lupta în play-off Polonia, Grecia, Austria și Portugalia.

Eu cred că România poate ajunge în semifinale. După… nu știu. Nu vreau să pun presiune pe nimeni. Cred că sunt jucători foarte buni, unii vin de la echipa mare – Marin, Drăguș, Băluță, Manea„, a spus Devis Mangia, în cadrul unei conferințe de presă.

Mangia (44 de ani) a fost selecționerul echipei naționale de tineret a Italiei între 2012 și 2013. ‘Squadra Azzurra’ a ajuns până în finala EURO 2013, fiind învinsă de Spania.

Echipa națională de tineret a României a primit cele mai puține goluri dintre toate formațiile participante în preliminariile pentru EURO 2019 – 4 goluri. ‘Tricolorii’ au încheiat neînvinși o grupă cu Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Țara Galilor, Elveția și Liechtenstein.

mirel rădoidevis mangiatineretsemifinalemangiau21universitatea craiovaechipa nationalaeuro 2019