Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timișoara, știe ce trebuie făcut la Rapid: „Trebuie să începi deja!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 03 februarie 2023, ora 10:33,
Rapid
Rapid

Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timișoara, a vorbit despre Rapid, clubul din Liga 1 care emite pretenții la titlu în anul centenarului.

Mai exact, Iancu consideră că Dan Șucu trebuie să investească o sumă imensă în jucători pentru ca echipa să devină campioană.

„Trebuie să începi deja!”

„Trebuie să investești cel puțin 15 milioane numai în jucători. Există posibilitatea asta, dar trebuie să începi deja. Trebuie ca Daniel Niculae să-ți prezinte un dosar de obiectiv pentru că el vine din iarbă, el știe ce înseamnă să faci o analiză individuală pe posturi, comparativă cu celelalte echipe cu care tu te bați, să vezi ce înseamnă să aduci jucători egali sau mai buni decât cei pe care îi găsești la competitoarele tale.

În acest dosar să ți se spună o medie de înălțime pe care trebuie să o ai, o medie de vârstă la momentul în care vrei să-ți atingi obiectivul. Săpunaru este fantastic, toată linia defensivă este fantastică, e la nivelul la care e necesar să fie, dar peste 2 ani?

Și când îi aduci pe ceilalți, când îi integrezi, când faci un colectiv? Nu trebuie să o faci din timp? Trebuie să fidelizezi jucătorul, nu poți să stai numai în emoția de acasă. Trebuie să câștigi 3 puncte și în deplasare, nu să mergi la egal. Acum norocul investitorilor este că sufletul rapidist se mulțumește și cu puțin, pentru că a trăit din puțin, a trăit greu atâția ani de zile”, a spus Iancu, citat de fanatik.ro.

„Poți să investești și să nu ai rezultate!”

„Să nu uităm cât a investit Copos, rezultatele lui și de spectaculozitatea unor echipe construite de el. Și, totuși, nu a fost iubit necondiționat în Giulești. Când ești investitor trebuie să-ți asumi și lucru ăsta, că vor fi episoade mai puțin fericite pentru tine pe parcursul unei echipe.

Conducerea Rapidului se califică la locul de muncă. Sper să parcurgă etapele astea cât mai repede și să ajungă o forță și administrativă. A conduce un club corporatist e corect din punct de vedere a unei logici economice, dar fotbalul are mult mai multe componente. Lucrezi cu suflete, cu oameni, cu stări de spirit. Nu este atât de predictibilă ca afacere.

Poți să investești și să nu ai rezultate, să investești mai puțin și să ai rezultate. Sunt foarte multe variabile. Sunt în grafic, dar încă nu se simte o intervenție a noului investitor. La un moment dat ai de ales: te înhami sau pleci”, a mai spus fostul patron de club sportiv, pentru sursa citată.

Marian Iancurapid