Marius Avram, fostul arbitru român, nerăbdător să îl vadă pe Kovacs central la Mondial: „Sper să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022, ora 21:21,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a participat până acum la CM 2022, însă doar ca arbitru de rezervă. Marius Avram, fostul central român, are speranțe mari în ceea ce îl privește pe arbitrul din Carei.

Mai exact, Avram este de părere că FIFA îl va delega pe Kovacs și în calitate de arbitru central la CM 2022. Iată ce a spus Marius Avram.

„Sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă!”

„Să știți că nu este singurul nume mare dintre arbitrii internaționali care nu au primit meciuri la centru până acum, o să vă dau exemplu pe Danny Makkelie, pe care îl cunoaștem cu toții și este arbitru de TOP în Europa, în primii 5, dacă nu este considerat chiar cel mai bun, care nu a avut niciun meci, mai sunt arbitrii englezi care sunt prezenți la Campionatul Mondial, dar care nu au primit niciun meci până acum.

Nu știu care este strategia lui Colina sau cum își face el delegările, ca să nu zic politic, pentru că încearcă să nu-i delege pe arbitrii de pe un anumit continent la echipele din același continent, cel puțin la această fază, pentru a avea o distribuție cât mai bună, dar eu sper cât de repede să-l vedem la centru pe Kovacs.

La campionatele Mondiale precedente am mai avut arbitrii care nu au primit niciun meci și au fost doar rezervă, dar aceștia nu au fost chemați cu toată brigada. De această dată arbitrii au fost chemați cu arbitrii asistenți după ei.  Eu asta sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă, văzând și alți arbitrii și unii cu nume mari n-au fost delegați.

Concluzia mea este că lucrurile nu sunt finale și nu a fost chemat doar să fie rezervă. Mă aștept să primească și el un meci la centru”, a declarat Marius Avram, potrivit Sport Total.

istvan kovacsCM 2022marius avram