Max Verstappen pleacă primul în Marele Premiu al Spaniei! Clasări surpriză în linia a doua a grilei de start

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 21:17,
Max Verstappen
Max Verstappen

Pilotul neerlandez Max Verstappen (Red Bull) va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Max Verstappen a obținut al 24-lea pole position al carierei

Campionul mondial din ultimele două sezoane a fost cel mai rapid în calificările desfăşurate sâmbătă pe circuitul de la Montmelo, lângă Barcelona. Cu această ocazie, el a semnat al 24-lea pole position din cariera sa în Formula 1.

Verstappen a fost înregistrat cu timpul de 1:12,272 pe un tur de circuit (4,675 km), devansându-l cu 0,462 pe spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), care va lua la rândul său startul din prima linie în cursa de mâine.

Linia a doua va fi compusă din britanicul Lando Norris (McLaren) şi Lewis Hamilton (Mercedes). Clasat al patrulea, francezul Pierre Gasly (Alpine) a fost penalizat cu 6 locuri pe grila de start, deoarece a jenat alţi concurenţi în timpul calificărilor.

Mexicanul Sergio Perez, coleg cu Verstappen la Red Bull, a reuşit doar al 11-lea timp, iar monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a avut o evoluţie şi mai slabă, în condiţiile unei piste alunecoase în debutul sesiunii de calificări, urmând să ocupe locul 19, penultimul.

marele premiu al spanieimax verstappen