Meci de foc în America de Sud. Argentina și Brazilia vor juca în seara aceasta

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 21 noiembrie 2023, ora 10:53,
Argentina
Argentina

Selecţionata de fotbal a Braziliei va trebui să fie ”foarte agresivă” în atac, dar şi în apărare pentru meciul de marţi cu Argentina, a declarat, luni, selecţionerul Fernando Diniz, recunoscând că este tensionat la ideea de a-l întâlni pe Lionel Messi, unul din cei „mai buni jucători din istorie”, informează AFP.

„Sper ca echipa să fie foarte intensă, foarte agresivă pentru a ataca, dar şi pentru a marca”, a spus el într-o conferinţă de presă la centrul de antrenament al Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF) de la Teresopolis (Rio de Janeiro).

„Toată lumea vrea ca echipa să atace bine şi să se apere în aceleaşi proporţii. Eu mă aştept la o echipă echilibrată, fără să-şi piardă eficacitatea şi puterea creativă”, a mai spus selecţionerul.

„Selecao” este sub presiune înaintea acestui Superclasico de pe stadionul Maracana, după trei meciuri fără victorie, dintre care două înfrângeri consecutive, situaţie cu care nu s-a mai confruntat în preliminariile zonei America de Sud pentru Cupa Mondială.

Argentina şi Brazilia, cele două superputeri ale fotbalului sud-american, au fost învinse săptămâna trecută în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2026.

Argentina s-a înclinat în faţa Uruguayului, scor 0-2, pe stadionul La Bombonera din Buenos Aires, în timp ce Brazilia, cvintuplă campioană a lumii, a fost învinsă la rândul ei de naţionala Columbiei, cu 2-1, într-un meci disputat la Barranquilla.

braziliaargentinalionel messi