Meci test pentru naționala de rugby, în august, la București! Va fi ultima verificarea înaintea Cupei Mondiale

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 16:14,
România – Statele Unite
România – Statele Unite

Naţionala de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe 5 august, la Bucureşti.

Meciul dintre România și Statele Unite are loc pe Stadionul „Arcul de Triumf”, la ora 20:00

Va fi ultima întâlnire pe care prima reprezentativă o va disputa în ţară înaintea participării la Cupa Mondială din Franţa.

Naţionala de rugby a României îşi completează calendarul de meciuri de pregătire pentru participarea la Cupa Mondială din Franţa.

Astfel, ‘Stejarii’ vor întâlni Statele Unite ale Americii pe 5 august, partida urmând să aibă loc la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 20:00. În acest moment, SUA se află pe locul 18 mondial, România urcând un loc până pe 19 în ierarhia World Rugby”, arată forul român, pe site-ul oficial.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a subliniat importanţa meciurilor de pregătire înaintea participării la Cupa Mondială.

Va fi ultima partidă pe care România o va juca acasă înainte de Cupa Mondială, practic o ultimă şansă pentru suporteri de a vedea şi de a încuraja echipa din tribunele Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf, înainte de competiţia din Franţa.

Cupa Pershing pe care ne-o vom disputa este de asemenea un trofeu foarte important pentru noi şi sperăm să rămână aici, în România”, a declarat Petrache.

România şi SUA se vor întâlni a 10 oară, „stejarii” câştigând două partide

În luna august, România va disputa trei meciuri de pregătire pentru Cupa Mondială din Franţa (8 septembrie – 28 octombrie): cu SUA (5 august, la Bucureşti), cu Georgia (12 august, la Tbilisi) şi cu Italia (19 august, în deplasare).

Va fi o pregătire acerbă pentru jucătorii echipei naţionale în această vară, peste trei luni de pregătire, avem trei meciuri puternice de testare, după care urmează meciurile de la Cupa Mondială.

Avem o grupă extrem de grea, poate cea mai puternică de la Cupa Mondială pentru România, până acum.

Vom juca cu numărul 1 mondial, Irlanda, cu campioana mondială en titre, Africa de Sud, cu Scoţia, care este într-o formă fantastică şi Tonga, care dispune de jucători readuşi acasă, din Noua Zeelandă şi Australia.

Cel mai important este faptul că România face parte din cele 20 de ţări care vor participa la Cupa Mondială, este o echipă de înaltă performanţă, iar rugby-ul este singurul sport de echipă care ne reprezintă la o Cupă Mondială”, a completat Petrache.

România şi SUA se vor întâlni a 10 oară, „stejarii” câştigând două partide. Ultima oară, cele două echipe s-au întâlnit în 2018, în cadrul unui meci test care s-a disputat pe terenul din Ghencea în care oaspeţii s-au impus cu 31-5.

La Cupa Mondială de rugby, România se află în Grupa B şi va debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi va juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Statele Unite ale Americii