Medicul plecat cu scandal de la Dinamo vine acum gratis la club! ,,M-au sunat, nu e vorba de bani”

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 24 noiembrie 2020, ora 20:45,
adrian motoaca

Medicul Motoacă, plecat pe uşa din spate de la Dinamo, poate fi salvatorul echipei din Ştefan cel Mare în meciul de cupă cu Viitorul.

Pentru a nu pierde meciul cu 3-0 la masa verde, pentru că a rămas fără staff medical, în salvarea lui Dinamo a venit Adrian Motoacă.

Aflată într-o situaţie disperată, echipa din ,,groapă” a apelat la serviciile lui Motoacă pentru meciul cu Viitorul. Acesta spune că este de acord să o ajute pe Dinamo, dar nu se pune problema ca el să revină în totalitate la club având în vedere toate problemele cu care se sonfruntă echipa.

,,Eu mi-am arătat disponibilitatea cu titlu gratuit. Am fost sunat de ei. Nu este vorba de o ofertă, am fost sunat pentru a-i ajuta cu această situație, ca medic de ambulatoriu de specialitate care înțelege desfășurarea competițiilor. Le-am dat punctele necesare de plecare ca Dinamo să nu piardă cu 0-3, mi-am arătat disponibilitatea de a-i ajuta pentru desfășurarea meciului. De aici se pleacă discuția.

Momentan sunt membru al staff-ului Unirii Slobozia. Este timpul foarte scurt. Numai cei de la Liga Profesionistă pot decide. Ca să înțeleagă lumea. ID-urile sunt unice. Nu se poate sta la Liga 1 cu un ID de Liga 2. Deși, teoretic, nu împiedică nimic ca un medic să fie la două echipe. Sunt două competiții distincte, sunt contracte de prestări servicii distincte. Nu există un regulament care să prevadă că trebuie să fiu la o echipă” a declarat medicul pentru Fanatik.

Adrian Motoacă a spus cum îşi poate desfăşura Dinamo meciul cu Viitorul, doar cu doi medici.

,,Dinamo poate desfășura meciul cu Viitorul cu medic de pitch (n.r. de teren) eu și încă un medic pe ambulanță. Dar asta înseamnă acord de la comisia de competiții plus o derogare scrisă de la clubul Dinamo sau dispensă făcută astfel încât orice doctor din România poate asista sub o formă sau alta, remunerat sau nu.

Nu știu dacă domnul Bătineanu are un ID valabil, nu știu când și-a dat demisia că poate fi în preaviz până pe 1 decembrie dacă și-a dat demisia pe 15. Chiar dacă este într-o formă sau alta de demisie cu cele 15 zile… Mai mult de atât, juridic nu mai este de explicat. Se găsesc soluții. Sunt dinamovist 100% și dacă aș merge, în cazul cel mai fericit, pot să ajut clubul. Dar mai departe de atât nu se pune problema de forma contractuală.”, a mai declarat Motoacă pentru sursa citată

Acesta a spus că brandul Dinamo trebuie ajutat, iar el s-a pus în dispoziţia clubului din Ştefan cel Mare. Medicul a vorbit şi despre modul cum a ajuns să plece de la echipă sezonul trecut

,,Încerc să facilitez în acest moment o colaborare cu clinici medicale cu titlu gratuit pentru Dinamo. Am discutat cu fani dinamoviști, cu patroni ai unor astfel de clinici pentru a ajuta 6 luni în această perioadă. Încerc, dar nu știu cu cine să discut din conducere și cine are factorul de decizie în club. Mi-am arătat disponibilitatea și cu cabinetul de kinetoterapie pentru juniori cu titlu gratuit. Suntem datori să ajutăm brandul Dinamo să nu dispară.

La acest moment nu știu ce să cred ce se poate întâmpla acolo.

Dacă se găsește o cale din punct de vedere juridic voi ajuta Dinamo necondiționat. Cu titlu gratuit. Nu vreau niciun ban. Momentan sunt implicat în alte proiecte. Trebuie să fii nebun să lași vrabia din mână pe cioara de pe gard. Dacă ar fi fost în altă situație… Toată lumea știe cum am plecat pe ușa din dos la conflictul cu Dusan Uhrin, pe niște probleme interne picat în războiul Prunea – Bălănescu la momentul respectiv. Vă dați seama că niciun om întreg la minte nu s-ar mai fi dus. La mine este altceva.”, a mai declarat medicul pentru Fanatik.

După ce a răma sfără staff medical, Cosmin Contra a ales să amâne antrenamentele lui Dinamo, pentru a nu risca ca vreun jucător să se accidenteze.

Citeşte şi VIDEO | Andrei Burcă vrea o nouă seară magică cu CFR Cluj: ,,Trebuie să producem o bucurie şi o minune”

staff medicalcupa romanieirealitaeadinamomotoacaviitorul
edi-iordanescu-scaled

Edi Iordănescu, detalii despre plecarea de la CFR Cluj: „A existat un cumul de factori”

WhatsApp Image 2021-06-11 at 21.47.17

Viața bate filmul în familia lui Mircea Sandu: „Decesul a survenit chiar lângă mine”