Meme Stoica, cuvinte emoţionante după retragerera lui Tătăruşanu de la naţională: ,,Felicitări, Tataris”

Articol de Mihai Cristian - Publicat sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ora 09:53,
mihai-stoica-fcsb

Ciprian Tătăruşanu a renunţat la echipa naţională după aproape 11 ani în care a bifat 73 de meciuri pentru prima reprezentativă.

Retragerea portarului de la naţională a surprins pe foarte multă lume din fotbalul românesc, în condiţiile în care Tătăruşanu era unul dintre cei mai buni jucători la fiecare meci al echipei.

Reacţiile nu au întârziat să apară după ce portarul lui AC Milan a făcut anunţul că se retrage de la echipa naţională. Ultimul care a ţinut să adreseze câteva cuvinte este Mihai Stoica, managerul general de la FCSB.

Stoica a făcut o postare pe pagina personală în care îl descrie pe Ciprian Tătăruşanu drept un profesionist desăvârşit şi un lider tăcut cu o personalitate construită pe corectitudine.

,,Am avut plăcerea de a lucra cu Ciprian Tătărușanu. Un profesionist cum rar mi-a fost dat să întâlnesc în (poate prea) îndelungata mea carieră. Nu țin minte un antrenament după care să fi plecat fără să-și fi făcut postúrile (niciodată sub 30-40 minute suplimentare în fiecare zi). Nu țin minte să se fi erijat în lider, deși vocea lui gravă era respectată de colegi și chiar de către antrenori și conducere. Țin minte însă că a fost un lider tăcut, cu personalitate și o întruchipare a corectitudinii. A vorbit doar când o doleanță a echipei trebuia să ajungă netrunchiată în atenția patronului.

Aveam o mare problemă când era solicitat la interviuri. Pur și simplu nu dorea să APARĂ. El voia să APERE. Și a făcut-o. De 43 ori doar în Europa cu noi.
Le transmit cu mâna pe inimă suporterilor roș-albaștri că Tataris a fost și este unul dintre cei mai mari steliști. Chiar dacă nu a vrut să se urce pe garduri și să atragă atenția asupra acestui aspect. Ca alții. Chiar dacă nu și-a clamat prin interviuri dragostea față de gruparea noastră. Pentru că a evitat să vorbească cu presa, care de multe ori ne face impresia că e aservită (cel puțin o mare parte a ei). Pentru că s-a împăcat cu ideea că va fi criticat, indiferent de evoluțiile sale. Și pentru că nu i-a păsat. De ei. De ziariștii care erau mereu contra lui și a noastră. I-a ignorat. I-a păsat în schimb de colegii lui și de noi, cei de lângă echipă. Pentru că ăsta este el. Iar noi și pentru asta-l apreciem, respectăm și iubim.
SURSA FOTO: Damien LG
De performanțele obținute cu Steaua/FCSB nu mai amintesc. Ar trebui să amintească ziariștii sportivi. Doar că-s ocupați să-l critice pe cel care, la aproape 35 ani, a semnat cu Paolo Maldini un contract cu AC Milan (vezi foto 1). După ce semnase cu președintele lui OL, Jean-Michel Aulas, alt nume gigantic al fotbalului european din ultimele decenii (vezi foto 2).
Felicitări, Tataris! Pentru întreaga ta carieră internațională și pentru ieșirea discretă și elegantă (cum altfel?) din scenă!
P.S. Când o singură dată după un meci în care ne strivisem rivalii, a vrut să le adreseze acestora un anumit mesaj cunoscut și apreciat de Peluza Nord, l-am oprit, oarecum agresiv, dar eficient (vezi foto 3).”, mai apare în mesajul postat de Mihai Stoica.
Tătăruşanu a îmbrăcat ultima oară tricoul naţionalei în meciul cu Irlanda de Nord, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Citeşte şi Portarul Mejias speră în salvarea lui Dinamo! ,,Mai credem că se poate rezolva situaţia”

Tătărușanuromaniarealitatearetragerememe stoicanationala
UEFA Euro 2020 football tournament, Finland vs. Denmark, Copenhagen – 12 Jun 2021

FOTO | Publicaţiile internaţionale, după evenimentul greu prin care a trecut Eriksen: ,,Campionii de la EURO sunt medicii”

Adrian Nastase

Dezvăluirile unui fost impresar de fotbal, fost coleg de puşcărie cu Adrian Năstase: ,,Era privilegiat”