Mesajul unui fost internațional român, pentru Ungaria U21: „Dacă aveți demnitate, jucați la fel și cu Olanda”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 29 martie 2021, ora 23:57,
ungaria u21
ungaria u21

Naționala de tineret a României va juca marți, de la ora 19:00, contra Germaniei U21, în ultimul meci din grupele EURO 2021.

Fostul internațional Ionel Ganea a criticat arbitrajul belgianului Lawrence Visser, din meciul câștigat de triccolorii mici cu Ungaria, scor 2-1. Fostul atacant speră ca maghiarii să arate aceeași determinare în disputa cu Olanda, ca în partida de sâmbătă.

Ați văzut ce s-a întâmplat la meciul cu Ungaria, ce arbitraj am văzut… putea fi scorul mult mai mare pentru noi dacă arbitrul era corect. Să ai penalty așa clar, să ai faulturi așa clare în apropierea careului advers și să nu le dai… mi se părea strigător la cer!

Eu sper să ne calificăm și ungurii să joace cu aceeași dăruire și ardoare la fel ca în meciul cu noi. Dacă au și ei demnitate, ținând cont că și joacă la ei în țară, ar trebui să se respecte și să joace la fel de bine„, a spus Ionel Ganea, la Digi Sport.

ionel-ganea

Pentru a se califica în sferturile de finală ale competiției, „tricolorii” mici au nevoie de o victorie sau de o remiză dar să marcheze cel puțin două goluri, în disputa cu Germania U21, pentru a nu depinde de rezultatul celuilalt joc, Ungaria – Olanda. În cazul unei înfrângeri a elevilor lui Adrian Mutu, România U21 se va califica în următoarea fază a Campionatului European de tineret, dacă Olanda nu va învinge reprezentativa Ungariei.

Germania este lider în grupa A, cu patru puncte și golaveraj 4-1, în timp ce România ocupă poziția secundă în clasament, cu patru puncte și golaveraj 3-2. Olanda este pe trei, cu două puncte și golaveraj 2-2, iar Ungaria nu are niciun punct.

Sursa foto: Profimedia Images

Citește și Ce a decis UEFA în cazul arbitrului care a greșit împotriva României U21, în meciul cu Ungaria U21

fotbalunder 21tineretcampionatul europeanrealitateaungariaromaniaeuro 2021germania